Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ton se nevešel do sestavy, ale ve Spartě prý určitě nekončí

Praha - Trenéři hokejové Sparty Václav Sýkora s Janem Votrubou se pokoušejí probudit jednoho z favoritů extraligy všemi možnými způsoby. Proti Chomutovu to nejvíce pocítil útočník Petr Ton, čtvrtý nejlepší střelec historie klubu se nevešel do sestavy. Ihned se tak vyrojily spekulace, že jde pro jednu z největších postav sparťanské historie o konec v mužstvu, což však trenérská dvojice rázně popřela.

"Petrovi se nedaří, proto jsme se už včera dohodli, že dnes hrát nebude," zdůvodnil rozhodnutí asistent trenéra Votruba. Ton přitom v minulém domácím utkání zpečetil výhru 3:1 nad Libercem. "Nedával góly, měl i hodně minusových bodů, tak jsme usoudili, že mu dáme pro tento zápas odpočinek," dodal Votruba. "Dali jsme příležitost jiným hráčům. Od Petra jsme čekali výraznější výkony a udělali jsme sestavu podle aktuální formy hráčů," řekl Sýkora.

Nejde však prý o žádné dlouhodobější opatření. "Věřím, že to je tak velký hráč, že to je otázka jednoho dvou dnů, aby byl zpátky v sestavě. Rozhodně nevidím důvod, proč by měl hned končit," prohlásil Votruba. Připustil ale, že jde o určitý signál směrem do kabiny, že nikdo není nedotknutelný. "Je to signál pro všechny hráče," přitakal Votruba a zároveň přiznal, že Ton není jediným z hráčů, na které tým spoléhá, ale jimž se přitom příliš nedaří.

"Těch hráčů bylo víc, na Kladně mělo více minusových bodů několik hráčů. U Petra jsme to však vzali dlouhodoběji za čtyři až šest utkání a takhle jsme se rozhodli," uvedl Votruba. Ani jeho kolega na střídačce nechtěl celou záležitost zbytečně zveličovat. "Vůbec nic to neznamená. Myslím, že se to stane každému hráči, nejde o nic mimořádného, když hráč nedostane příležitost v jednom zápase," podotkl Sýkora.

"Nikde není řečeno, že tím pádem vypadává úplně ze sestavy a týmu. Tohle je normální věc a děje se to v každém týmu, i velkým hvězdám nejen u nás, ale i v zahraničí," řekl uznávaný kouč. Zda však devětatřicetiletého Tona zařadí zpět do sestavy již pro další zápas, nedokázal bezprostředně po vítězném duelu odpovědět. "Bude záležet na zdravotním stavu mužstva i přípravě pro ten další zápas," uzavřel Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Piráti Chomutov
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články