Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ton překonal své maximum. Nyní pošilhává po Růžičkově rekordu

Praha - Už 35 branek nasázel Petr Ton v této sezoně. Předčil tím i své dosavadní maximum, 34 zásahů ze sezony 2009/10. Maximum české extraligy už tak nemá zase tolik vzdáleno - Martin Růžička zvládl vstřelit rovnou čtyřicítku branek. Druhým nejlepším střelcem je liberecký Martin Bartek s 27 zásahy, v bodování má Ton k dobru šest bodů na svého spoluhráče z útočné formace Jaroslava Hlinku.

Dvojnásobný vítěz extraligy už se v sezoně stihl vyhoupnout do čela klubové historie mezi střelci a rovněž i jakožto nejproduktivnější sparťan. "Užívám si zatím sezonu plnou rekordů, ale hlavně doufám, že to bude završené týmovým úspěchem," řekl Ton.

Dvě trefy v utkání s Kometou považoval za šťastné. "Někdy to tak bývá. První gól Jirka Trvaj přečetl, co budu dělat, byl tam včas, já to nezvedl, ale prošlo mu to pod rukou. Tak to chodí; někdy to naopak člověk udělá dobře a gól nedá... Při druhém jsem to dobře trefil a prošlo to skrze brankáře, z něhož to vypadlo. Já si ale takový gól rád počítám," podotkl Ton.

Petr Ton: "Člověk to vždy hodnotí postupně. Myslím, že takových 20 gólů v sezoně není na útočníka špatná vizitka. Když se to té metě blíží, tak jsem si říkal, že 30 člověk už zase mockrát nedá. A když jsem překonal i to, našel jsem si další metu k pokoření, což byl osobní rekord. Jsem za to šťastný, že se to podařilo." 

Nedostižně nyní čtyři kola před koncem základní části nevypadá ani extraligový rekord, který od ročníku 2012/13 drží třinecký Martin Růžička. "Je to pořád hrozně daleko. Trošku ty statistiky sleduji, ale musel bych z těch čtyř zápasů do konce základní části mít nějaký alespoň dvougólový. Nebo ještě lépe třígólový, aby se to alespoň přiblížilo. Já jsem ale šťastný i tak a tohle nijak neřeším. Tím se nestresuju," uvedl Ton.

Kouč Josef Jandač se snaží své svěřence připravit po všech stránkách především na pauzu, při níž budou sparťané čekat na čtvrtfinálového soupeře. "Pepa nás na to hodně připravuje, že tohle nesmíme vůbec řešit a mít to v hlavách. Musíme hrát tak, jako kdybychom minule s Litvínovem hráli před dvěma dny," konstatoval Ton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Brno
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články