Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomica odehrál 1000 zápasů v extralize. Připomíná mi to, že se kariéra blíží ke konci, přiznává

Marek Tomica odehrál na ledě Pardubic svůj 1000. zápas v extralize. Jubilejní vystoupení přineslo kapitánovi Chomutova smíšené pocity. Piráti sice svého soka porazili 7:4, ale kvůli výhře Karlových Varů v Litvínově je jejich naděje na to, že se vyhnou baráži, velmi malá. Dokud ale šance žije, chtějí se Chomutovští o jistotu záchrany poprat.

Marek Tomica v dresu Chomutova
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Sám Tomica ze svého jubilejního zápisu nedělal velkou vědu. "Nic moc to pro mě neznamená, vlastně jen to, že už se moje kariéra blíží ke konci," uvedl chomutovský kapitán.

Nad tisícím startem ani moc nepřemýšlel. "Spíš občas někdo prohlásil, že se k tomu blížím. Já sám jsem to ale nijak neřešil," doplnil Tomica.

K dosažení tak významné mety je vedle mnoha dalších faktorů zapotřebí zejména zdraví. Pro Tomicu to platí dvojnásob.

"U mě je to velkou zásluhou doktorů, fyzioterapeutů a kondičních trenérů, kteří mě vždycky po zranění dávali dohromady. U každého hráče je to individuální, ale důležité je zdraví a také podpora všech okolo," tvrdil osmatřicetiletý útočník.

O konci kariéry ještě neuvažuje. "Budu to řešit až po sezoně," nechal si dostatečný manévrovací prostor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání 3. kola play-out Pardubice – Chomutov

Tomica slavil v letech 2003 a 2008 mistrovské tituly se Slavií a ve sbírce má i zlatou medaili z juniorského šampionátu v roce 2001. "Největší úspěch je, že jsem to vůbec mohl všechno odehrát," rozesmál se Tomica.

"Trofejí bylo více, těžko jednu vypíchnout, ale teď za největší úspěch považuji to, že mě starší syn vnímá jako hokejistu. Když přijde s manželkou, je to pěkné. Mladší syn zatím ještě utíká," dodal už vážně.

Je velmi pravděpodobné, že v této sezoně Tomicu ještě hodně zápasů čeká. Tři kola před koncem play-out ztrácí Chomutov na Karlovy Vary šest bodů, navíc má horší vzájemnou bilanci.

Z barážových bojů uniknou Piráti jen těžko. "Naděje ještě žije, takže budeme bojovat dál, ale je to těžké, protože to nemáme ve svých rukou. Musíme všechno vyhrát a doufat v zázrak," vypočítal rodák z Třebíče.

V zápase s Pardubicemi se Pirátům extrémně vydařila druhá třetina, kterou ovládli poměrem 5:0. "Jak výsledkově, tak i herně to bylo dobré, díky té třetině jsme vyhráli zápas," řekl Tomica.

Prakticky rozhodnuté utkání ale dokázalo Dynamo ve třetí části zdramatizovat, když během necelých dvou minut snížilo z 1:6 na 4:6. "Co se tam změnilo, jsme si hned řekli v kabině, ale nebudeme to ventilovat ven," uvedl Tomica.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články