Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Tomášek opět úřadoval a Pardubice porazily Zlín

Pardubice - I druhé letošní prodloužení mezi Pardubicemi a Zlínem skončilo gólem dvacetiletého Davida Tomáška. Útočník východočeského celku rozhodl o vítězství svého týmu jak v 19. kole na ledě "Ševců" (5:4), tak ve 32. kole před domácím publikem (3:2). Nutno podotknout, že hosté měli před polovinou duelu dvoubrankový náskok, ale svěřenci Pavla Rohlíka průběh střetnutí otočili. 

Utkání Pardubice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Úvod však patřil jednoznačně Zlínu. Už ve druhé minutě se dostal do vedení, když po Chytilově střele z úhlu chyboval brankář Růžička, jenž nedokázal zabránit puku v cestě do sítě.

Pardubice se rozjížděly pozvolna. Jedinou vážnější příležitost měl pět minut před koncem první třetiny kapitán Rolinek, poloprázdnou branku nicméně netrefil. Mnohem lépe naopak zamířil hostující Bukarts a zvýšil – 0:2.

"Nepřipadalo mi, že bychom hráli nějak špatně. Je pravda, že jsme prohrávali o dva góly, k ničemu velkému jsme se nedostali, ale rozhodně jsme nepropadali," řekl po utkání útočník domácích Tomáš Rolinek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Zlín

Po pauze mohl svůj druhý gól přidat unikající Chytil, ale tentokrát Růžičku nepřelstil. Na druhé straně neuspěli Klimenta s Redebachem. Dynamo ovšem přeci jen snížilo. V oslabení překvapil Kašíka střelou k bližší tyči Lecuc.

V pokračující přesilovce pak nezužitkoval dobrou možnost Kubiš a chvíli po vypršení trestu trefil domácí Mallet horní tyč. Hra ve čtyřech „perníkářům“ evidentně svědčila, protože při dalším vyloučení mohli i vyrovnat, jenže Klimenta stoprocentní šancí pohrdl.

Pardubice přesto zůstaly aktivní a ke konci druhé části sevřely soupeře do kleští. Zlínu v těchto momentech uchránil hubené vedení jistý Kašík. Své umění ukázal i ve 45. minutě, kdy při oslabení opět sebral radost Klimentovi. Při další přesilovce Dynama však vyrovnání nezabránil. Rolinkova rána od modré čáry zasvištěla pod horní tyč – 2:2.

"Tuhle variantu jsme vůbec netrénovali, spíš to jen vyplynulo ze hry. Příště můžu napálit obránce a bude z toho protiútok. Byla to moje životní rána, takhle jsem se od modré nikdy netrefil. Jsem rád, že to viděli zrovna lidi v Pardubicích. Snad se koukal i trenér Jandač," smál se bývalý dlouholetý reprezentant Rolinek.

Zápas byl od té chvíle hodně otevřený a navrch v boji o rozhodující branku měli domácí, ale v normální hrací době ani jeden ze soupeřů neskóroval. Během nastavení měly šance oba týmy, navíc Blaťák s Redenbachem pálili do tyče. Rozhodnutí padlo necelou minutu před koncem, kdy přečíslení vyřešil přízemní střelou Tomášek.

32. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - PSG Zlín 3:2 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Leduc (Klimenta), 47. Rolinek (P. Sýkora, Redenbach), 65. Tomášek (Rolinek) - 2. Chytil (Řezníček), 19. Bukarts (Kubiš). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Zíka, Barvíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7381.

Pardubice: Martin Růžička - L. Havlík, Schaus, Ovčačík, Leduc, Nedbal, Ščotka - P. Sýkora, D. Tomášek, Johnson - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Blaťák, O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Roman Vlach, Popelka - od 21. navíc Maruna. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Pavel Rohlík (Pardubice): "První třetina se s námi táhne už několik zápasů, doma se nám nedaří. Chtěli jsme hrát aktivně a dostat se do tlaku, ale to se nám nedařilo a prohrávali jsme 0:2. O přestávce jsme si řekli, že takhle pokračovat nemůžeme, když hrajeme o všechno. Hráči to naštěstí pochopili. Díky aktivitě jsme při oslabení snížili a zbytek zápasu hráli dobře. Že jsme nevyhráli za tři body, je zásluha především Kašíka. Od druhé části musím pochválit všechny hráče."

Robert Svoboda (Zlín): "Podařil se nám vstup do utkání, byli jsme aktivnější a první třetinu zvládli. Ve druhé části jsme domácím ve vlastní přesilovce nabídli šanci, ti toho využili a začali hrát velmi dobře. My můžeme děkovat Kašíkovi, že jsme uhráli alespoň bod. Tým přestal od druhé třetiny hrát to, co jsme si řekli a co fungovalo. To je pak pro každého trenéra hlavolam."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články