Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tomáš Zohorna zahájil přípravu s Pardubicemi. Chtěl jsem se sem vrátit, říká

Tomáš Zohorna se v létě po sedmi letech definitivně rozhodl ukončit zahraniční působení a vrátit se do pardubického dresu. Po šesti sezonách v Kontinentální lize na Dálném východě v Chabarovsku si ještě v minulém ročníku zahrál za švédský Oskarshamn, na začátku července ale podepsal tříletou smlouvu s Dynamem.

"Loni to byl takový rychlý návrat. Teď jsme se fakt rozhodli, že se vrátíme domů s manželkou a malým prckem. Užívám si to. Jsem teď rád, že nemusím nikam balit celou rodinu. To bylo velké plus," řekl Zohorna po startu přípravy Dynama na ledě. "Těšil jsme se na tým, teď už budeme makat a připravovat se na sezonu."

Účastník čtyř mistrovství světa a dvou olympijských her se rozhodl pro návrat nejen kvůli rodině, ale i ze sportovního hlediska. "Lákalo mě hrát v takovém týmu. Vždycky jsem se těšil, až se jednou vrátím do Pardubic. Jsem rád, že to přišlo v takový moment, že ta nabídka od pana (majitele Dynama) Dědka přišla," podotkl čtyřiatřicetiletý Zohorna.

Dynamo bude v nadcházející sezoně slavit výročí sta let hokeje v Pardubicích a Zohorna jako další zvučná akvizice doplnil brankáře Romana Willa s útočníkem Tomášem Hykou z Čeljabinsku, další ofenzivní eso Lukáše Radila z Dinama Riga a obránce Davida Musila z Třince, Tomáše Dvořáka ze Sparty a Slováka Petera Čerešňáka z Plzně.

S Pardubicemi získal titul v letech 2010 a 2012 a touží po dalším úspěchu. "Ale je potřeba ještě hodně věcí, aby si to sedlo a dělalo se na tom. Tým bude silný, na nás je jen to, abychom makali, hráli jako tým, a pak všichni ví, že play-off je úplně něco jiného než základní část," prohlásil Zohorna.

Poslední tři sezony hrál v Chabarovsku i v Oskarshamnu spolu s o tři roky mladším bratrem Hynkem, který ve Švédsku pokračuje. "Byl to tam super tým, super lidi okolo a strašně se mi tam líbilo. Všichni tam byli velmi příjemní. Švédsko je samozřejmě krásná země, jiná mentalita. Ale řešili jsme s rodinou, jak do budoucna dál, a rozhodli jsme se tady zůstat," konstatoval nejstarší z tria sourozenců, jehož šestadvacetiletý bratr Radim bude třetí sezonu bojovat o místo v sestavě Pittsburghu.

Tomáš už své bratry bude sledovat z domova. "S Hynkem jsme hráli tři roky za sebou spolu, teď zase budeme všichni v kontaktu na dálku a uvidíme se po sezoně. Já mám vzpomínky na Švédsko krásné. Nezkusil jsem Švýcarsko a další ligy, ale hokejově to tam byla asi jedna z nejtěžších lig. Myslím, že mi to dalo hodně. Doufám, že se mi to letos vrátí a budu to moct tady ukázat," dodal Zohorna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články