Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tomáš Kubalík byl s bodem v bratrském souboji spokojený

Jihlava sice ani na pátý pokus nedokázala zvítězit na soupeřově ledě, ale po prohře 1:2 v prodloužení s dosud vedoucím týmem extraligy Plzní si ze západu Čech odvezla cenný bod. Aktivním výkonem k tomu Dukle pomohl plzeňský odchovanec Tomáš Kubalík, který v zápase narazil poprvé v kariéře na mladšího bratra Dominika.

Tomáš Kubalík
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Byl jsem v zahraničí osm let a vrátil jsem se na tuhle sezonu do Čech. Nakonec jsem vybral Jihlavu, takže jsem věděl, že na sebe narazíme," řekl k sourozeneckému souboji Tomáš Kubalík.

"Určitě jsem si s bráchou před zápasem volal. Hrát poprvé proti sobě jsme si užili. Přestože začátek asi od nás obou byl trochu křečovitý, vždycky jsme prohodili pár slov," popisoval sedmadvacetiletý útočník soupeření s bratrem. "Potom ta třetí třetina už byla lepší. Nevnímali jsme to tolik prestižně a už jsme si to užívali," dodal starší ze sourozenců Kubalíkových.

Na ledě se potkali až v závěrečné dvacetiminutovce. "Až třetí třetinu jsme na sebe pár střídání narazili. Já jsem osekal jeho, on posekal mě. Myslím, že to byl dobrý zápas pro nás oba," zhodnotil Tomáš Kubalík, jenž si v zápase připsal čtyři střelecké pokusy.

Dukla na západě Čech předvedla nebojácný výkon. "Přijeli jsme sem hrát naši hru s dobrým bruslením. Všechno, co jsme si řekli na mítinku, jsme podle mě plnili. Vezeme jeden bod, a to je důležité," těšilo Tomáše Kubalíka po zápase, po jehož skončení téměř sedm tisíc diváků vyvolávalo i jeho jméno.

"Bylo to určitě hezké. Moc jsem si to užil. Navíc je tady brácha, kterého zdejší diváci milují. Odvádí tady perfektní výkony. Já jsem se snažil také předvést to, co umím. Nedal jsem gól, přestože tam nějaké šance byly. Ale myslím si, že se získaným týmovým bodem budu spokojený," řekl 190 centimetrů vysoký hráč s dvanácti starty v NHL za Columbus.

Nyní je ovšem fanouškům známější jeho bratr Dominik, který i v nové sezoně potvrzuje pozici dvojnásobného úřadujícího krále extraligových střelců. "Já jsem hrozně šťastný, že se mu daří. Doufám, že mu forma vydrží. Ne tedy proti nám. Je na něm vidět, že hraje výborně. Věří si a střílí góly. Mohu mu přát, ať mu to jde jen tak dál," pochválil sourozence Tomáš Kubalík, kterého při zpáteční cestě na Vysočinu těšil bodový zisk.

"Je to pro nás spokojenost. Bod odsud je skvělý. Na druhou stranu jsme na konci mohli mít ještě bod navíc. Hráli jsme perfektně a vytvořili jsme si i nějaké šance. Odjedeme s tím, že jsme tady odehráli dobrý zápas, a od toho se odrazíme dál," dodal plzeňský odchovanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články