Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Tomáš Kaberle je opět nejproduktivnějším obráncem NHL

New York - Český hokejista Tomáš Kaberle z Toronta se díky asistenci v úterním utkání na ledě Montrealu (3:0) vrátil do čela kanadského bodování obránců NHL. Jednatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 si v 26 zápasech sezony připsal 26 bodů za dvě branky a 24 přihrávek. Dostal se před Kanaďana Mikea Greena z Washingtonu, který má na kontě ze stejného počtu duelů o bod méně za tři góly a 22 asistencí.

Kaberle je zároveň celkově čtvrtý mezi nahrávači, za vedoucím Joem Thorntonem ze San Jose zaostává o osm asistencí. Thornton vládne s 39 body i kanadskému bodování. Tabulce střelců vévodí s 21 góly Slovák Marián Gáborík z New York Rangers, druhý je Thorntonův klubový spoluhráč Patrick Marleau (19). Český útočník Milan Michálek z Ottawy se dělí s 15 brankami o osmé místo. 

Obránci Pavlu Kubinovi z Atlanty patří s 16 kladnými body třetí pozice v bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Vedoucí Zach Parise má o tři plusové body více. Naopak Martin Havlát je po nepodařeném startu v novém angažmá v Minnesotě se 14 zápornými body třetí nejhorší a Aleš Kotalík z New York Rangers s 12 minusovými body šestý. 


Tomáš Vokoun z Floridy se může v sezoně pochlubit třemi čistými konty, což se v této sezoně zatím povedlo jen dalším pěti gólmanům. O jednu nulu méně má na kontě Ondřej Pavelec z Atlanty. 

Statistikám brankářů vládne Ryan Miller s úspěšností zákroků 93,7 procenta a průměrem 1,84 obdrženého gólu na zápas. Pavelec je s úspěšností 92,1 procenta osmý, Vokounovi patří jedenácté místo (91,9). S průměrem 2,82 inkasované branky na zápas je Vokoun až třicátý, Pavelec následuje hned za ním (2,84).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články