Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tlustý pomohl gólem a přihrávkou k výhře Caroliny

New York - Útočník Jiří Tlustý se v sobotním utkání NHL podílel jedním gólem a asistencí na vítězství Caroliny 4:3 v prodloužení nad Atlantou. Po akcích českého hokejisty byli hráči Hurricanes blíž k výhře už v základní části, když se ve třetí třetině dostali do vedení 2:1 a 3:2, ale hosté si při závěrečné hře bez brankáře vynutili prodloužení. V něm rozhodl o druhém bodu pro Carolinu Erik Cole. Gólman poražených Ondřej Pavelec si připsal 33 úspěšných zásahů.

Vzájemný duel obou rivalů z Jihovýchodní divize, který byl i přímým soubojem o osmé místo ve Východní konferenci, poslední postupové do play-off, skončil stejně jako předcházející dva. Výhrou Caroliny ale soupeř získal alespoň bod, protože se vždy rozhodovalo v prodloužení nebo dokonce v nájezdech.

Gólově se prosadil v sobotních zápasech NHL z českých hokejistů už jen Tomáš Plekanec, který osmnáctou trefou v sezoně pojistil vítězství Montrealu nad New York Rangers. Kladenský odchovanec skóroval 38 sekund před koncem zápasu, když střelou do prázdné branky při power-play hostů upravil na konečných 2:0. Brankář Canadiens Carey Price zlikvidoval 35 střel a připsal pátou nulu v sezoně. Čekal na ni od 20. listopadu.

Podobný scénář se stejným skóre jako v Montrealu se odehrál i v Bostonu. Hostující San Jose vedlo od úvodu utkání díky brance Logana Coutura, jednoho z aspirantů na zisk Calder trophy pro nejlepšího nováčka sezony. Pojistku přidal až v poslední minutě Devin Setoguchi a Sharks zvítězili 2:0. Třetí čisté konto v tomto ročníku zaznamenal Antti Niemi. V dresu domácích byl společně se Zdenem Chárou střelecky nejaktivnější David Krejčí, a přestože nebodoval, byl český útočník vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Druhým hattrickem během dvou měsíců se blýskl Corey Perry, který zařídil Anaheimu vítězství 3:0 v Coloradu. Kanadský útočník se poprvé trefil ve 14. minutě, třígólové představení pak zkompletoval dvěma zásahy v závěrečné třetině. Poslední gól dal Perry do prázdné branky při hře bez gólmana a ocenil zejména přihrávku Todda Marchanta, jenž se nesnažil zakončit sám a předal mu puk. Colorado ztroskotalo na náhradním brankáři Ducks Curtisi McElhinneymu, který zastavil 25 střel a připsal si druhou nulu v kariéře.

Ještě hůř na tom je s koncovkou Detroit. Jako kdyby se hráči Red Wings vystříleli před třemi dny v Ottawě, kde skórovali sedmkrát. V následujících dvou zápasech se gólově neprosadili ani jednou. Nejprve podlehli doma Columbusu 0:3 a stejným rozdílem prohráli v sobotu v Nashvillu. O dva góly domácích se zasloužil Sergej Kosticyn, druhý z nich vstřelil za asistence Martina Erata. Brankář Predators Pekka Rinne vymazal Detroit 35 úspěšnými zásahy.

Hokejisté Los Angeles po dlouhé době poznali pocit vítězství na ledě Calgary. Od prosince 2005 prohráli v Saddledome deset zápasů, tentokrát s notným přičiněním Justina Williamse zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Devětadvacetiletý útočník vstřelil branku, na další dvě přihrál a v sedmém kole penaltového rozstřelu gólovou střelou ukončil zápas.

Columbus navázal na vítězství v Detroitu a doma přehrál nejhorší tým soutěže Edmonton 4:3. Hosté ale dlouho vzdorovali. I s přispěním asistencí Aleše Hemského a Ladislava Šmída vedli 2:0 a 3:2, ale Blue Jackets dvěma góly v rozmezí 54. až 56. minuty strhli výhru na svou stranu. U všech čtyř branek domácích byl R. J. Umberger, který dvě vstřelil a zbývající dvě připravil pro Kristiana Huseliuse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články