Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tesařík s Veselým do rozhodujícího zápasu nezasáhli, slaví však neméně

Zlín - Do rozhodujícího utkání vinou zranění či disciplinárního trestu nastoupit nemohli, oslavy si však užívali stejně jako jejich kolegové na ledě. Radim Tesařík a Ondřej Veselý po deseti letech znovu vyhráli se Zlínem extraligu. "Radost převažuje nad tím, že jsem nemohl hrát," popsal Veselý, který ve finále dostal dvouzápasový disciplinární trest.

"Bylo to něco jiného. Ještě jsem to nikdy nezažil, abych vyhrál titul a nemohl hrát kvůli zranění. Při fandění to byla větší muka. Když to porovnám, tak kdybych hrál, tak by to byly menší emoce. Užívám si to, ale nervy to byly o hodně větší," popsal Tesařík. Devětatřicetiletý zadák byl i u premiérového triumfu Zlína v roce 2004 a předtím vyhrál třikrát extraligu i se Vsetínem (1998, 1999 a 2001). O tři roky mladší Veselý s ním prožíval radost v letech 2001 a 2004. 

Veselý musel po zákroku na Michala Kempného ze čtvrtého zápasu vynechat poslední bitvu. "Pocity jsem měl smíšené. Nejsem zvyklý nehrát. Za tři roky, co jsem se vrátil sem do Zlína, jsem nechyběl v jediném utkání. Spoluhráči to zvládli výborně a jsem rád, že už nemusím do série zasáhnout," oddechl si Veselý.

Ondřej Veselý: "Radost převažuje nad tím, že jsem nemohl hrát. Když jsem dostal trest, tak už jsem to pak pustil z hlavy. Přál jsem si jediné, aby série skončila pátečním zápasem. Už jsem měl myšlenky na to, abychom získali titul a obdrženým trestem jsem se nezabýval. Ze začátku jsem byl nervózní, ale pak už jsem začal věřit, že to urveme."

Omlazenému zlínskému kádru šlapala obrana, která v čele s brankářem Liborem Kašíkem vynahrazovala nezkušenost bojovností a obětavostí. Pozadu ale nezůstali ani ostatní hráči, tým táhl za jeden provaz. "Hráli fantasticky a podali parádní výkony. Obrana si sedla i s brankářem. Perfektní výkony ale podali všichni od gólmana až po posledního hráče. Nic jiného než superlativy nehledám," nešetřil Tesařík chválou.

Zlín porazil Kometu v pěti zápasech, zkušený obránce ale odmítal, že by série byla snadná. "Finále jsem tipoval, že to bude 60 ku 40. Série sice skončila 4:1 a vypadalo to jednoznačně, ale tak lehké to nebylo. Vzalo nám to hodně sil. Brno bylo v rozhodujících situacích horší, tam to vzali na sebe zkušenější hráči a všichni podali fantastický výkon," uzavřel Tesařík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články