Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teklo nám do bot, přiznal plzeňský Simon. A byl rád, že nevyšly zlínské provokace

Plzeň - Hokejisté Plzně ukončili sérii tří porážek za sebou, když porazili doma Zlín 5:2. O důležité výhře rozhodly tři využité přesilové hry a vynikající individuální výkon Dominika Simona, který dvakrát skóroval a připsal si navíc ještě asistenci.

Utkání Plzeň - Zlín
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Západočechům se sice předešlé duely nevydařily, v kabině však podle Simona panovala bojovná nálada. "Cítili jsme, že nám po třech porážkách už trochu teče do bot. Proto jsme přistoupili k zápasu docela zodpovědně. Sice jsme udělali pár chyb, ale zlepšeným výkonem jsme přesto zvládli Zlín i potřetí v sezoně porazit," řekl Simon po utkání.

Zodpovědný výkon se projevil i na produktivitě v početní výhodě. "Hlavně v minulém utkání v Brně jsme k přesilovkám přistoupili až lehkovážně, proti Zlínu jsme v nich naopak bojovali o každý puk a i díky tomu se nám povedlo je využívat. Byli jsme za tu zodpovědnost odměněni i tím, že se k nám v nich přiklonilo štěstí," vysvětlil příčiny vyšší produktivity speciálních formací dvacetiletý centr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

Reprezentační útočník se v zápase trefil dvakrát po krásných kombinacích se spoluhráči. "Zvedne to sebevědomí celému týmu, když se povede pěkná akce, a to se nám dařilo i v přesilovkách. Jsme moc rádi, že se to líbilo i fanouškům," prohlásil Simon, jemuž svědčí spolupráce v útoku s Janem Schleissem. "Hraje se mi s ním dobře. Ale nevybírám si, rád hraji i se staršími kluky. Je mi jedno, s kým nastupuji," uvedl bývalý útočník pražské Sparty.

V poslední třetině se na ledě zvýšil počet strkanic a šarvátek, ale Simon zůstával nad věcí. "Zlínští ten konec už neunášeli. Chtěli provokovat a asi se i poprat. Nechtěli jsme se nechat vyprovokovat. Pouze Honza Schleiss je takový raplík a nezvládl to v klidu. Popral se, ale jsme rádi, že bitku vyhrál," ocenil spoluhráče, jenž po krátké bitce povalil soupeře Filipa Čecha na led. Ke konfliktu ale došlo až po závěru zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články