Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Talentovaní mladíci přijeli na přípravný kemp hokejové reprezentace

Rokycany – Příprava extraligových týmů je v plném proudu a úvodní sraz má před sebou rovněž reprezentační výběr. Nový trenér českých hokejistů Josef Jandač přivítal na první akci sezony především talentované mladíky. Přípravný kemp, jenž proběhne pod dohledem kompletního realizačního týmu pro Světový pohár, absolvují nominovaní hráči do pátku v Rokycanech.

"Chceme ty kluky celkově poznat a vidět je i v tréninku a herních situacích. Chceme jim dát trošku naději, že v budoucnosti to budou třeba oni, kteří budou hrát český hokej," řekl novinářům Jandač. 

Do jisté míry netradiční akce mu dává smysl. Proto ji chtěl opět po roce zopakovat. "Dohodli jsme se na tom všichni. I když jsme se bavili, zda to budeme s ohledem na Světový pohár dělat. Ale nakonec jsme řekli, že to svůj význam mělo. Musíme poděkovat za benevolenci klubům, že nám kluky uvolnily z příprav, kde třeba bojují o pozice. Letos nebyl nikdo, kdo by hráče nepustil," ocenil Jandač.

V minulé sezoně se přípravný kemp v Jihlavě ukázal jako velmi prospěšný a řada hráčů po něm obdržela pozvánky na turnaje Euro hockey tour. Letos bude nový trenér národního týmu sledovat další řadu možných aspirantů reprezenačního dresu.   

"Jsou tu i kluci, o nichž nevíme téměř nic. Pozvali jsme proto Lhotáka hrajícího už třetím rokem mezi dospělými švýcarskou ligu. Je tady i Stach z první ligy, který udělal bodový rekord a my bychom ho rádi viděli. A i třeba Nejezchleb, jehož také pořádně dlouho nikdo neviděl," nastínil důvody, proč chtěl určité hráče vidět.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač se poprvé sešel s reprezentací, otestoval mladíky

Nominace na přípravný kemp v Rokycanech:

Brankáři: Jan Lukáš (Mladá Boleslav), Matěj Machovský (Plzeň), Karel Vejmelka (Kometa Brno).

Obránci: Zdeněk Čáp (Hradec Králové), Marek Hrbas (Sparta Praha), Lukáš Klok (Vítkovice), Michal Moravčík (Plzeň), Tomáš Pavelka (Litvínov), Michal Plutnar (Liberec), Jan Ščotka (Pardubice), Jan Štencel (Kometa Brno).

Útočníci: Miroslav Indrák, Dominik Kubalík, David Stach (všichni Plzeň), Tomáš Hyka, Pavel Musil (oba Mladá Boleslav), Jakub Herman (Olomouc), David Kämpf (Chomutov), Lukáš Lhoták (Ambri-Piotta/Švýc.), Richard Nejezchleb (Litvínov), David Tomášek (Pardubice), Vojtěch Tomeček (Karlovy Vary), Martin Procházka (Sparta Praha), Patrik Zdráhal (Vítkovice).

Sám má nyní na západě Čech k ruce všechny, kteří ho budou obklopovat při očekávaném Světovém poháru v Torontu. "S Jirkou Kalousem a Jardou Špačkem víme, co od sebe čekat. Doplní nás Venca Prospal, Jirka Fischer na led nepůjde, ale je fajn, že tu oba jsou s námi a mohli jsme to využít i takto," pochvaloval si Jandač.

A protože nechybějí ani další - trenér brankářů Petr Jaroš, generální manažer týmu pro SP Martin Ručinský, šéf skautingu Jiří Fischer a videokouč Denis Havel, vysoce očekávaná akce v Torontu bude mimo tréninky probíraným tématem.

"Doděláváme všechny podklady a informace pro hráče, přípravu a analýzu hry soupeřů, což má na starosti Jirka Fischer. A tady to budeme finalizovat. Mám Světový pohár v hlavě od té doby, co jsem byl jmenován jako hlavní trenér. Je to samozřejmě akce, která je na začátku sezony, takže na ni neustále myslím," připustil Jandač.

S napětím také sleduje vývoj zdravotního stavu dvou útočníků, kteří figurují v nominaci: Tomáše Hertla, jenž měl potíže s pravým kolenem od finále Stanleyova poháru, a Davida Krejčího, jenž podstoupil operaci kyčle.

"Myslím si, že Hertlík by měl být v pohodě a stihne to. U Krejčího nám půjde o čas. Tam jde teď hodně o to, že lékař posunul termín, kdy půjde na led. Bude to hodně těsné. Jestli to tedy vůbec vyjde," přemítal Jandač.

Důležitý bude i postoj Bostonu, jehož barvy Krejčí v NHL hájí. "Bez jejich přikývnutí to asi nepůjde. Závěrečná prohlídka je 4. září, ta by měla určit definitivní ortel. Určitě musí podle regulí podstoupit prohlídku tady. Ještě bych ale nepředbíhal. Je to pro nás jeden z klíčových hráčů, takže to necháváme do poslední chvíle," zakončil reprezentační kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články