Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Takový zápas jsme potřebovali, pochvaluje si Hanzl výhru Litvínova nad Hradcem

Litvínov - Hokejisté mistrovského Litvínova v utrápené sezoně poprvé dokázali nastřílet pět branek v jednom zápase a výhra nad Hradcem Králové 5:1 byla jejich nejvýraznější v sezoně spolu s duelem 1. kola proti Zlínu (4:0). Hráči Vervy věří, že po zlepšených výkonech posledních dnů se odrazí k vítězstvím a podaří se jim uniknout hrozbě baráže o udržení.

V pátek Litvínov vybojoval doma bod s lídrem Libercem (2:3 po samostatných nájezdech), v neděli poprvé v sezoně bodoval se čtvrtým Mountfieldem. "Po víkendu můžeme být spokojeni, ale tím to končí. Od pondělí se začneme připravovat na další zápasy, musíme to potvrdit a v Brně urvat nějaké body," poukázal útočník Robin Hanzl na to, že Litvínov čeká každý zápas tuhý boj.

Severočeši v posledních zápasech zvedli a podle Hanzla je to vidět hlavně v pohybu. "Největší důraz klademe na pohyb, který byl v obou posledních zápasech, a tím si vytváříme šance. Není to ovšem záležitost dnů nebo týdnů, ale pracujeme na tom už dva měsíce. Změnili jsme tréninky, jsou intenzivnější a teď se to začíná projevovat," uvedl Hanzl.

Na čtyřech získaných bodech s dvěma silnými soupeři měl nejproduktivnější hráč loňského play-off velký podíl. S Libercem vyrovnal v poslední minutě třetí třetiny na 2:2, dnes zaznamenal gól a asistenci. "Cítím se daleko lépe než v úvodu sezony. Je to samozřejmě hlavně díky tréninku. Navíc naší lajně to šlape. Bodujeme, dáváme branky a teď se k nám připojila i první formace. Snad to bude dobré a už se konečně rozjedeme," doufá odchovanec Ústí nad Labem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Hradec Králové

Podržel nás brankář Petrásek, říká Hanzl

Litvínov proti Východočechům zužitkoval čtyři přesilové hry. "Někdy to tam padá, někdy ne. Dnes nám to tam všechno napadalo," podotkl Hanzl a byl rád, že se týmu konečně střelecky dařilo. "Pět vstřelených branek v zápase až tak pozdě v sezoně není něco, čím bychom se měli chlubit. Ale takový zápas jsme potřebovali."

I přes výraznou výhru měl podle Hanzla velký podíl na úspěchu brankář Michael Petrásek. "V první třetině nás výborně podržel, totéž ve druhé. Kdyby tam něco pustil, tak zápas bude vypadat úplně jinak, takže mu patří velké dík," dodal Hanzl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články