Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Takhle nejde hrát extraligu, říká po karlovarském utrpení Hovorka

Kladno - Po krátkém oživení, které přinesl nástup kouče Karla Mlejnka na střídačku, zabředají hokejisté Karlových Varů znovu do problémů. Prohráli sedm z posledních osmi zápasů a při porážce v Kladně nebyl ani tak hrozivý pohled na výsledné skóre 0:3, ale především předvedená hra Západočechů.

Marek Hovorka se snaží zabránit gólu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hostující hráči si nepřesvědčivého vystoupení byli velmi dobře vědomi. "Podali jsme katastrofální výkon, takhle nelze hrát extraligu," nebral si servítky útočník Marek Hovorka. Výbuch přitom přišel paradoxně poté, co se v minulém kole prezentovala Energie vcelku solidním výkonem v Litvínově a jen velmi těsně tam nedosáhla na body (1:2).

"Je pravda, že v Litvínově jsme odehráli dobrý zápas a určitě jsme sahali minimálně po bodu. Dnes nám však chyběl především důraz před oběma brankami a shrnu to tak, že dnes jsme na výhru neměli vůbec nárok," prohlásil devětadvacetiletý Hovorka. "Inkasované góly zavinila naše celozápasová laxnost a špatné přistupování k soubojům," myslí si Hovorka.

Marnost hostů nejlépe dokumentovala takřka minutová přesilovka pět na tři v průběhu poslední třetiny. "Nevyužitá dvojnásobná přesilovka byla naším negativním vrcholem, kdy jsme si nedokázali ani přihrát," zlobil se Hovorka. Proti celku, kde ještě zkraje minulé sezony působil, prý zvýšenou motivaci nepociťoval. "Připravoval jsem se stejně jako na každý jiný zápas. Zápas se mi ale - stejně jako celému týmu - vůbec nevyvedl," přiznal Hovorka.

V příštím kole přivítají Karlovarští Pardubice, soupeře, který rovněž nezáří, ale poslední dva své zápasy vyhrál. "Samozřejmě se musíme porvat o vítězství, abychom se reálně udrželi alespoň v boji o předkolo. Jinak se nám ta šance bude vzdalovat. Musíme hrát na krev. Chtěli jsme tak nastoupit i dnes, ale zklamali jsme na celé čáře," uzavřel Hovorka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Karlovy Vary
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články