Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tajně jsem doufal, že to proti Slavii vyjde, řekl Ton. Vyšlo, dal dvě branky

Brno - Za malé derby považoval útočník brněnské Komety Petr Ton duel se Slavií Praha, ve kterém dvěma góly přispěl k vysokému vítězství 7:1. Letní posila ze Sparty si po zápase libovala, že si poprvé při svém angažmá v Brně užila pohodový extraligový zápas. V úvodu sezony se finalista uplynulého ročníku extraligy výsledkově i herně trápil a sedm zápasů čekal na tříbodové vítězství.

"Tajně jsem doufal, že mi proti Slavii utkání vyjde. Za jedenáct let působení ve Spartě nevymažu pražská derby z hlavy. Hrával jsem proti Slavii jedny z mých nejlepších zápasů. Proto jsem rád, že mi to i dnes v novém působišti vyšlo," řekl Ton. Za jeden z důležitých okamžiků v cestě za dnešním vítězstvím považoval první třetinu, v níž Brňané získali dvoubrankový náskok. Hlavně poprvé vstřelili první gól.

"Podařilo se nám to až v jedenáctém zápase. Předtím se nám extrémně nedařilo. Díky tomu, že jsme dali ze začátku branky, byl náš výkon živější. Poslední naše dva zápasy s Třincem a v Mladé Boleslavi už naznačovaly herní zlepšení. Všichni jsme to moc potřebovali," uvedl Ton, který je s šesti brankami a čtyřmi asistencemi nejproduktivnějším hráčem Brna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Slavia

Nabídek ke vstřelení dalších branek měl v dnešním duelu více. Už ve 12. minutě se dostal k zakončení, brankáře Dominika Furcha ale nepřekonal. "Chtěl jsem střílet trochu výš. Ale rozhodně mě neproměněná šance nerozhodila. Od takových myšlenek se dokážu oprostit. Do konce zápasu ještě zbývalo hodně střídání," podotkl jedenačtyřicetiletý útočník, který přiznal, že jej dva vstřelené góly potěšily.

"Hlavně jsme takové vítězství potřebovali. A vylepšili jsme si i naše skóre," řekl. Dnešní vysoká výhra by měla znamenat pro hokejisty Brna psychickou vzpruhu. "Chtěli bychom ji potvrdit v dalších zápasech. Měli jsme špatnou výsledkovou šňůru. Nyní bychom chtěli uhrát sérii čtyř až pěti vítězství, abychom se posunuli na vyšší příčky v tabulce. Chybiček máme stále dost, máme na čem pracovat," dodal Ton.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články