Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tahle výhra se cení, liboval si gólman Sparty po dobytí Třince

Třinec - Spanilá jízda třineckých hokejistů úvodní čtvrtinou extraligy se zastavila na osmi výhrách. Vítěznou sérii Ocelářů přerušila Sparta, která po výborném výkonu podpořeném gólmanem Filipem Novotným za výhru 2:1 ukořistila všechny tři body.

Nejofenzivnější celek soutěže pohořel na výtečné defenzivní hře Pražanů i brankáři Novotném, který až na Rákosovu dorážku pochytal zbylých 22 střel. "Vyhrát v Třinci se vždycky cení, nejen za této situace. Oni mají výborné i zkušené hráče, letos mají na začátku sezony parádní fazonu, tím víc nás to těší," řekl Novotný.

Sparta předvedla výkon bez výrazných slabin. Nepustila Třinec do obávaného tlaku v první třetině a vedoucí gól Petra Kumstáta naopak síly rozvrhl jinak. "Dávali jsme si na to pozor. Věděli jsem, že na nás Třinec od začátku nastoupí, ale ubojovali jsme to na nulu vzadu a navíc se nám povedlo skórovat v oslabení. To bylo pro další vývoj celkem důležité," řekl Novotný.

Hosté se nedali zastrašit posledními výsledky Ocelářů, kteří uplynulých pět duelů vyhráli s celkovým skóre 20:1. Novotný si pochvaloval, že trenéři Jandač s Motákem tým kvalitně připravili. "Poslední dva zápasy hrajeme dozadu opravdu dobře, takhle by to mělo vypadat. Kluci mi hodně pomáhali. Když mi něco vypadlo, oni to hned odehráli, zblokovali strašně moc střel. To je pro pohodu gólmana důležité," řekl Novotný.

Sparťané opouštěli led se skloněnými hlavami jen jednou, když Rákos v přesilové hře dorazil kotouč do prázdné branky. "Tam byla smůla, že jeden z našich kluků zlomil hokejku. Hráli jsme vlastně ve třech a bohužel nám to tam v ten okamžik spadlo. Ale nám se taky v závěru povedlo sehrát přesilovku a strhli jsme to na naši stranu. Bylo to hodně ubojované, ale o to cennější," dodal Novotný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články