Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tahákem kola je derby Pardubic s Hradcem, Litvínov jede do Ostravy

Praha - První východočeské derby sezony nabídne kompletní program 13. kola hokejové extraligy. Pardubice přivítají Hradec Králové a trenér Richard Král bude mít další pokus na premiérový bodový zisk ve funkci. Stejně je na tom i Peter Oremus s Karlovými Vary - dva zápasy na střídačce a nula na bodovém kontě. Bude to chtít změnit proti Liberci. Mistrovský Litvínov míří se šňůrou tří výher do Ostravy. Utkání Pardubice - Hradec Králové sledujte od 17:00 živě na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Pavel Richter.

18:00 Pardubice - Hradec Králové (ČT sport)

Pardubičtí pod vedením nových trenérů nenačali novou kapitolu dobře. Po porážce se Spartou 2:4 přišel debakl v Brně 1:6. "Přijde plný dům, přijede Hradec Králové, to jsou motivace samy o sobě. Naše situace není jednoduchá, to je další motivace. Musíme bodovat, není čas myslet na něco jiného. Náš odstup na desítku se prohloubil, musíme bezpodmínečně bodovat a udělat pro to všechno," prohlásil Král. 

Hradec Králové dosud nedokázal vyhrát tři zápasy za sebou, ale body připisuje a na lokálního rivala jich má k dobru už dvanáct. "Vnímám tu energii okolo derby Pardubice - Hradec, ale budeme se připravovat na zápas rutinně jako vždy a určitě nezačneme bláznit. Jsou to takové malé svátky v zaběhnuté sezoně, ty zápasy baví každého a atmosféra je vždy výjimečná," uvedl trenér Peter Draisaitl. Na nedávné velké změny v Pardubicích se neohlíží. "S veškerým respektem říkám, že mě nezajímá, co a jak se děje v Pardubicích," doplnil Draisaitl.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice ve 13. kole hostí Hradec Králové

17:00 Vítkovice - Litvínov

Vítkovice po sérii čtyř vítězství v úterní dohrávce selhaly v Liberci a reputaci se pokusí napravit proti dalšímu severočeskému soupeři z Litvínova. I když budou mít výhodu domácího prostředí, to je jim v souboji s Vervou spíše přítěží - z posledních osmi vzájemných utkání v Ostravě pouze jednou soupeře přemohly v normální době. "Musíme zlepšit četnost střelby. Se čtrnácti střelami za zápas prostě nemůžeme uspět. Nevymýšlet komplikovaná zakončení a nehledat lepší pozici. Naopak pálit z každé pozice a snažit se případné odražené puky vracet na bránu," uvedl trenér Jakub Petr.

V Litvínově věří, že už mají pomyslné "výchovné facky", jichž se trenéři po zisku titulu trochu obávali, definitivně za sebou. "Je to takový zvláštní syndrom v českém hokeji, že kdo vyhraje titul, má pak v příští sezoně problémy. A nevyhnulo se to ani nám, ale doufám, že už to je za námi. Už se to zlepšilo a myslím, že se do toho kluci pomalinku dostávají. Pořád děláme spoustu chyb, ale kluci už si snad uvědomili, že bez té práce to nejde," řekl asistent Ondřej Weissmann.

17:30 Zlín - Brno

Zlín se od začátku sezony trápí. Nedaří se mu zejména na domácím ledě, kde ještě nezískal ani bod. Nyní přivítá Kometu. "Náš výkon v posledním domácím duelu proti Liberci byl po dvě třetiny tragický. V neděli v Plzni jsme už hráli lépe, krůček po krůčku se zvedáme," uvedl kouč Rostislav Vlach. "Soupeř hraje silový, pracovitý hokej. Útočníci chodí důrazně do branky. Musíme být v obraně ostražití. V naší situaci budeme rádi za každý bodík," dodal Vlach.

Kometa se po vítězství v dohrávce nad Pardubicemi dostala na čtvrté místo v tabulce. "Rádi bychom do konce čtvrtiny ještě přidali nějaké body. Dobře víme, že je extraliga vyrovnaná a každý soupeř je kvalitní. Nechci se bavit o tom, že Zlínu chybí Leška s Čajánkem. Každému někdo chybí. My postrádáme oproti loňsku Kempného a Tona," řekl brněnský trenér Alois Hadamczik.

17:30 Mladá Boleslav - Sparta

Sparta má odehráno nejvíce zápasů z celého extraligového pelotonu, pyšní se nejproduktivnějším útokem, ale občas ji zlobí až příliš prostupná obrana a v posledních zápasech i chyby brankářské jedničky Pöpperleho. V pátek ji čeká středočeské derby v Mladé Boleslavi.

17:30 Chomutov - Plzeň

Na čelo se za určitých okolností může vrátit také Plzeň. Základním předpokladem pro to však je tříbodový zisk v Chomutově. Piráti však 13 ze svých 17 bodů nasbírali právě v domácí hale a naprázdno vyšli jen jednou.

18:00 Olomouc - Třinec

Olomouc i přes poslední dvě porážky stále drží šňůru utkání s bodovým ziskem. Prodloužila ji už na devět. Další překážkou je Třinec, jemuž to v první čtvrtině herně skřípalo, ale poslední dva vítězné zápasy doma naznačily obrat k lepšímu.

Ocelářům se navíc vyprazdňuje marodka a do sestavy by se měl vrátit i kanonýr Adamský, který se po zranění rozehrával už ve středečním utkání druholigové farmy ve Frýdku-Místku a připsal si hned dva góly. "Po malých krůčcích se to zlepšuje. Chceme v tom pokračovat i v Olomouci, která má ale velmi dobrý mančaft a hlavně na domácím ledě potrápí kohokoliv," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

18:00 Karlovy Vary - Liberec

Poslední Karlovy Vary hostí druhý Liberec a kouč Energie Oremus bude ve stejné pozici jako pardubický kolega Král. Západočeši mají navíc z posledního tria, které se vtěsnalo do rozdílu jediného bodu, nejvíce odehraných zápasů. Liberec naopak ztrácí pouze bod na první Spartu a má dva zápasy k dobru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články