Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Sýkora odolal vábení Hradce, další sezonu odehraje v Pardubicích

Pardubice - Hokejový útočník Petr Sýkora bude přes zájem z více klubů i nadále hrát extraligu za Pardubice. S vedením Dynama, kterému pomohl v baráži se záchranou mezi elitou, podepsal osmatřicetiletý kanonýr nový roční kontrakt.

"Mám obrovskou radost, že Petr zůstává," prohlásil generální manažer Dušan Salfický. Jednání však byla delší, než sám čekal. "Petr zvažoval všechny možnosti a nabídky odjinud. Dali jsme mu jednoznačné podmínky, za kterých jsme jej chtěli udržet v našem týmu. Rozhodl se je akceptovat a pokračuje," doplnil Salfický.

Mezi zájemci o jeho služby byl údajně také lokální rival z Hradce Králové nebo poražený finalista této sezony a loňský mistr Liberec. "Svým přístupem ukázal, že je opravdový srdcař a klubista. Jsme za to rádi, záleží mu na Pardubicích, jeho branky jsou stále platné - na jeho střelecké schopnosti můžeme nadále spoléhat," pochvaloval si Salfický.

A spokojenost netajil ani samotný hráč. "Jsem moc rád, že jsme se domluvili a že budu moci pokračovat v Pardubicích. Moc se těším. Chtěl jsem v Pardubicích zůstat, cítil jsem ze strany Dušana Salfického silný zájem. Řešili jsme vlastně pouze detaily smlouvy. Pro novou sezonu je potřeba udělat spoustu práce, aby se neopakovala ta poslední. Byla obrovsky náročná, nikdo nechce hrát takhle vzadu," zdůraznil Sýkora.

Pardubický rodák, jenž má na kontě i 12 startů a čtyři body (2+2) v NHL za Nashville a Washington, hrál v tuzemsku jen za Dynamo. Střídal ho s působením ve švýcarském Davosu. Uznávaný střelec se natrvalo vrátil z Davosu před sezonou 2013/14. Dvojnásobný mistr extraligy a člen Klubu hokejových střelců odehrál za minulý ročník v nejvyšší soutěži 63 utkání a připsal si 49 bodů za 26 branek a 23 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články