Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sýkora jde na zkoušku do kempu New Jersey

Newark - Český hokejový útočník Petr Sýkora se bude na zkoušce v kempu New Jersey ucházet o návrat do NHL po roce a půl. V týmu Devils navíc strávil nejúspěšnější léta své kariéry. Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru a mistr světa z Vídně z roku 2005 trénoval a hrál i přípravné zápasy v mateřské Plzni, jejíž dres tak v úvodu sezony určitě neoblékne.

Petr Sýkora
zdroj: ČTK

"Je tam jedna věc, která to může pokazit. Jinak jsme s Péťou domluvení. Budeme si muset na něj ale ještě chviličku počkat," řekl generální manažer a kapitán Plzně Martin Straka k možnosti, že by Sýkora hrál extraligu za Plzeň. Na západ Čech, kde začínal Sýkora uplynulou sezonu, by tak zamířil jen v případě neúspěchu v kempu Devils.

New Jersey Sýkoru draftovalo v roce 1995 v prvním kole jako osmnáctého v pořadí. Za sedm sezon v letech 1995 až 2002 v barvách Devils odehrál 445 zápasů v základní části a připsal si 350 bodů za 145 branek a 205 asistencí. V 63 utkáních play off zaznamenal 46 bodů za 22 tref a 24 přihrávek. V roce 2000 získal s New Jersey Stanleyův pohár a zářil ve formaci s Patrikem Eliášem a Jasonem Arnottem.



Působil pak v Anaheimu, New Yorku Rangers, Edmontonu a Pittsburghu, s kterým před dvěma roky také triumfoval ve Stanleyově poháru. V sezoně 2009/10 odehrál jen 14 utkání za Minnesotu, klub se jej chtěl zbavit a Sýkora s ním na konci ledna rozvázal smlouvu. Jeho bilance v NHL se tak zastavil na 935 duelech a 677 bodech za 302 gólů a 677 asistencí. Ve 115 zápasech play off vstřelil 32 branek a 37 asistencí. V uplynulé sezoně nejdříve odehrál Sýkora 13 utkání v extralize za Plzeň a pak zamířil do Kontinentální hokejové ligy do Dinama Minsk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články