Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Sýkora: Dobrého začátku si vážíme, baráž je ale ještě hrozně dlouhá

Lepší vstup do baráže, v níž bojují o setrvání v extralize, si hokejisté Pardubic snad ani nemohli přát. V úvodních třech zápasech neztratili ani bod při celkovém skóre 14:2. Dynamo si nejprve poradilo s oběma prvoligovými celky a do třetice jasně vyhrálo i na ledě Chomutova. Pod výsledek 5:1 se podepsal i zkušený kanonýr Petr Sýkora.

Petr Sýkora
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Východočeši mají už po třech kolech náskok šesti bodů na třetí Kladno. "Jsme rádi, že jsme na začátku takhle bodovali, ale baráž je hrozně dlouhá. Vážíme si toho, čeká nás však ještě hodně zápasů, takže musíme makat dál, bojovat a i nadále bodovat. Zatím jsou to jenom tři zápasy z celkových dvanácti," konstatoval Sýkora.

Dynamo se v základní části i ve skupině o umístění trápilo, jenže do baráže jako kdyby nastoupilo úplně jiné mužstvo.

"Když jsme od ledna věděli, že budeme hrát baráž, nebylo to nic jednoduchého. Nepomohlo nám to. Bylo těžké, čím jsme si procházeli celou sezonu. Máme ale silný tým. Teď je ale třeba brát to krok za krokem," uvedl zkušený ostrostřelec.

Po dvou nejlepších prvoligových týmech si Východočeši vyšlápli i na Chomutov hlavně díky povedenému vstupu do utkání.

Na vyhranou úvodní třetinu navázal hned po první přestávce právě Sýkora, když zvýšil na 3:1 pro hosty.

"Jsem rád, že se nám ty vstupy tak povedly a vedli jsme. Gól zkraje nás uklidnil, protože to jsou ohromně těžké zápasy. Tlačíme se do branky, snažíme se hodně střílet a jsme rádi, že nám to tam v úvodních zápasech takhle napadalo," liboval si Sýkora.

I přes jasný výsledek připustil, že Dynamo má za sebou velmi těžký zápas. "Věděli jsem, že máme dvě utkání venku a musíme udělat nějaké body. Jsme ohromně rádi, že se nám to po Kladnu povedlo i v Chomutově," konstatoval Sýkora.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články