Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sýkora by se měl vrátit do sestavy Devils

Los Angeles – Do sestavy Devils by se ve čtvrtém finále Stanleyova poháru měl vrátit český útočník Petr Sýkora. Pětatřicetiletý veterán vynechal v play-off šest předchozích zápasů a v zápase se naposledy objevil 19. května ve třetím duelu semifinále s New Yorkem Rangers. Los Angeles vedou v sérii 3:0 na zápasy a dělí je jediná výhra od triumfu.

Sýkora v úterý trénoval ve formaci s Patrikem Eliášem a Dainiusem Zubrusem, s kterým nastupoval v sezoně. "Vypadá to, že bych měl hrát, jistotu ale nemáte nikdy," řekl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. "Nezáleží na mně. Snažím se udržovat ve formě a pomáhat klukům, kteří hrají. Tohle je moje šesté finále, takže bych měl být připraven naskočit," dodal Sýkora.

Na kontě má dva triumfy ve Stanley Cupu - v roce 2000 s Devils a 2009 s Pittsburghem. S New Jersey si o pohár zahrál také v roce 2001, ve finále se objevil i o dva roky později s Anaheimem a v roce 2008 s Penguins.

"Je pro nás jednou z možností," řekl na Sýkorovu adresu trenér Devils Peter DeBoer, jehož tým ve finále dal zatím pouhé dva góly. "Budu o něm přemýšlet, protože nedáváme góly. A on je hráč, který toho moc ke střílení branek nepotřebuje. To umí nejlíp," uvedl.

Utkání Los Angeles - New Jersey
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Sýkora se loni do NHL vrátil po působení v Minsku a v základní části odehrál za Devils všech 82 zápasů a připsal si 44 bodů (21+23). V play-off však český útočník zaznamenal v 15 zápasech jen čtyři body (2+2) a skončil mezi náhradníky.

"Nebylo to moje rozhodnutí. Je těžké sledovat zápasy z tribuny, bylo to snadnější proti Rangers, když jsme vyhrávali. Ale koukám na to, co je před námi. Věřím, že odehrajeme náš nejlepší zápas a vrátíme se do New Jersey," prohlásil Sýkora.

Sérii z 0:3 na zápasy se podařilo otočit ve finále Stanley Cupu jen jednou. Před dlouhými sedmdesáti lety se to povedlo Torontu proti Detroitu. "Třeba budeme první tým, který to prolomí. Budeme makat a uvidíme, co se stane," prohlásil Sýkorův parťák Eliáš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články