Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sýkora by rád hrál za Devils i v příští sezoně

Newark – Na konec kariéry ještě zdaleka nemyslí hokejový útočník Petr Sýkora. Po povedené sezoně v dresu New Jersey Devils, by rád strávil další ročník v zámořské NHL. A nejlépe v jeho zamilovaném týmu Devils. Nyní tak čeká, zda mu vedení klubu nabídne nový kontrakt, jinak se 1. července stane nechráněným volným hráčem a může po něm sáhnout kterýkoliv z klubů NHL. Pětatřicetiletý Sýkora není jediným z hráčů New Jersey, s nimiž bude muset generální manažer Lou Lamoriello v případě zájmu vyjednávat o nové smlouvě. Kontrakt končí i klíčovým postavám mužstva v čele s kapitánem Zachem Parisem a gólmanem Martinem Brodeurem.

Petr Sýkora skóruje proti Philadephii
zdroj: AP autor: Rich Schultz

"Myslím, že jsem měl dost dobrou sezonu na to, abych se mohl do NHL ještě vrátit," řekl v rozhovoru pro deník Star Ledger Sýkora. Do New Jersey se vrátil loni po dlouhých deseti letech, nevynechal jediný z osmdesát dva zápasů základní části a připsal si čtyřicet čtyři bodů za dvacet jedna branek a dvacet tři asistencí. To ho řadilo na šestou příčku týmové produktivity a páté místo mezi střelci.

"Cítím, že jsem během sezony udělal to nejlepší, co jsem mohl - dostal jsem se přes dvacet gólů, postoupili jsme až do finále, myslím, že to fungovalo," dodal Sýkora, který ovšem během vyřazovacích bojů postupně vypadl ze sestavy a vrátil se do ní až ve finálové sérii. V play-off si i kvůli tomu připsal jen pět bodů v osmnácti duelech.

Loni v létě byl plzeňský rodák po působení v Dinamu Minsk bez příslibu kontraktu pozván do tréninkového kempu Devils a vybojoval si místo v týmu, byť s kontraktem jen na 650 tisíc dolarů. Oživil následně souhru s Patrikem Eliášem a šest z jeho tref přineslo klubu vítěznou radost.

"Věřím, že ohledně své budoucnosti budu mít brzy jasno a budu tak vědět, kde budu v příští sezoně hrát," uvedl vítěz Stanleyova poháru s New Jersey z roku 2000. Sýkora může být jedním z hráčů, jejichž osud ovlivní nejistota v NHL kvůli kolektivní smlouvě. Nová dosud není uzavřena a současná vyprší 15. září.

"Je mi jasné, že všechno může nějaký čas trvat, ale stále věřím, že jsem dost dobrý na to, abych hrál dobře v téhle lize," prohlásil Sýkora. NHL je pro něj při hledání dalšího angažmá prioritou. "Samozřejmě ale s Devils. Miluju to tady. V tomhle byznysu ale člověk nikdy přesně neví, co přijde," doplnil Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články