Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sýkora bude trénovat hokejisty Jekatěrinburgu

Praha - Zkušený hokejový trenér Marek Sýkora by se měl stát novým koučem ruského klubu Avtomibilist Jekatěrinburg, který bude hrát od příští sezony Kontinentální hokejovou ligu. Sýkora tak zároveň opustí pozici trenéra reprezentační dvacítky, u níž měl ještě rok platnou smlouvu, uvedl server hokej.cz. Sýkora smlouvu zatím nepodepsal, ale tvrdí, že je s ruským klubem dohodnut.

Marek Sýkora
zdroj: hokejkv.cz

Šedesátiletý Sýkora nejde do neznámého prostředí. Dobré jméno si před časem udělal na lavičce Magnitogorsku. "Ještě jednou vstoupím do stejné ruské řeky. Oslovila mě nabídka Jekatěrinburgu, který o mě projevil zájem. Smlouva zatím podepsána není, ale předběžně jsme v podstatě dohodnuti. Pokud se nestane něco nečekaného, ještě jednou bych chtěl do zahraničí odejít," řekl Sýkora, který letos vedl na mistrovství světa i tým do 18 let.

Uznávaný kouč přitom vábení ruských velkoklubů dlouho odolával. Nevyslyšel například nabídky z moskevského Spartaku či Omsku. "Opakovaně jsem tvrdil, že už pro mě Rusko asi nebude. Ale teď jsem změnil názor. Proč? Je to jedno s druhým. Důvodů se najde víc. Především mě ovlivnila zkušenost s letošní osmnáctkou. Vystoupení na mistrovství světa ve Spojených státech mě nijak neuspokojilo," připomněl své zklamání Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články