Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Švýcaři pomohli na MS osmnáctek Česku do čtvrtfinále

Fargo/Moorhead (USA) - Čeští hokejisté unikli na mistrovství světa hráčů do osmnácti let v amerických městech Fargo a Moorhead bojům o záchranu a budou hrát v noci ze čtvrtka na pátek od 2:30 SELČ čtvrtfinále s domácími Američany. Vítěz tohoto duelu narazí v semifinále na obhájce titulu z Kanady. Svěřence trenéra Marka Sýkory posunula do play off výhra Švýcarska nad Německem 8:3, která zabránila poraženému celku k posunu před český tým. Němcům přitom stačil k postupu na třetí místo ve skupině A bod.

Hokej
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Přímo do semifinále šampionátu postoupili Kanaďané a Finové. Zámořský tým v rozhodujícím utkání o první místo ve skupině A zdolal Švédsko 4:2 a skončil o dva body před Seveřany, kteří na turnaji poprvé vyšli naprázdno.

Ve druhé skupině byl boj o přímý posun do boje o finále ještě dramatičtější. Díky nejlepší bilanci v minitabulce vzájemných zápasů se vyhnuli čtvrtfinále Finové, kteří rozdrtili Slovensko 7:0 a měli shodně devět bodů jako druhé USA a třetí Rusko. Z první pozice klesly Spojené státy, které prohrály právě s Ruskem 5:6 a utrpěly první ztrátu. Při určení pořadí nahrála Finsku úvodní výhra nad Ruskem 7:4, protože stejně jako duel Ruska s USA skončilo těsně i klaní Američanů s Finskem (4:3). Finy čeká souboj s vítězem čtvrtfinále mezi Švédskem a Ruskem.

O záchranu budou hrát Slováci, kteří potřebovali k úniku ze čtvrté pozice porazit v normální hrací době Finsko. Do dalších bojů si Slovensko stejně jako Švýcarsko přeneslo ze základní skupiny tři body, Norové a Němci půjdou do hry o udržení bez bodů. Do divize I sestoupí dva týmy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články