Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Svozilovi premiéra vyšla. Vítkovice zdolaly Slavii a ukončily negativní sérii

Ostrava – Přísloví "nové koště dobře mete" se naplno potvrdilo ve Vítkovicích. Ostravané při premiéře trenéra Ladislava Svozila zvítězili nad Slavií 3:2 a ukončili třináctizápasovou sérii bez vítězství v normální době. Novému trenérovi pomohl gólem a asistencí bývalý slavistický útočník Tomáš Svoboda. 

Slavící hokejisté Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Slavia po měsíci a půl postavila uzdraveného forvarda Vlasáka, ale tím její dnešní aktiva skončila. Zápas dvou týmů, které mají do pohody daleko, jinak díky úvodní části ovládli domácí. Soupeř jim to usnadnil velkými chybami v defenzívě. Už ve čtvrté minutě Novákovi vypíchl puk Szturc, ale jeho sólo v poslední chvíli zhatil faulem Valach. To bylo pro Slavii nejmenší zlo, protože Vítkovicím přesilovky vůbec nešly.

Válku o důležitý vedoucí gól nakonec vyhrály Vítkovice. Hosté v deváté minutě otevřeli střední pásmo před Svobodou, který našlápl po pravém křídle a příklepem k tyči překonal svého bývalého slavistického spoluhráče Furcha. Už za necelé dvě minuty vykouzlil druhý gól parádní akcí a švihem zpoza obránce reprezentant Roman a domácím se za dvougólového vedení najednou dýchalo mnohem snáz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Slavia

Rozvázaly se jim ruce a třetí gól visel ve vzduchu, jenže Zíb, Vandas a Malec spálili stoprocentní příležitosti, a Pražané tak žili dále. V druhém dějství vystrkovali i růžky. Vlasák měl po dobře sehraném přečíslení tři na dva před sebou už jen Šindeláře, ale ten jeho pokus vyrazil. Domácí ztratili jistotu, promrhali tři přesilovky v rychlém sledu a to se jim skoro zákonitě muselo vymstít. Tomica z velké šance mířil jen do boční tyčky, ale pak Doležal pohotově napálil odražený puk a snížil.

Prakticky hned z vhazování jel po dalším kiksu slavistické obrany sám na Furcha Huna, ale švihem trefil jeho lapačku. Ovšem Pražany srazil 45 vteřin před koncem druhé části Němec, který se proháčkoval obranou a po ledě překonal Furcha.

Pražané v závěru odhodili zábrany a napadání vysunuli až do hloubi útočného pásma. Bednář mohl vykřesat naději kontaktní trefou, ale zblízka trefil Šindeláře. Bezmála dvě minuty před koncem Slavia přesilovku znásobila odvoláním gólmana a Vlasák 59 sekund před koncem zblízka dorazil na 2:3. Víc ale hosté nestihli a po třech vítězstvích nebodovali.

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. T. Svoboda (Burger, Čerešňák), 11. Roman, 40. E. Němec (T. Svoboda) - 38. J. Doležal (Stránský, Vas), 60. Vlasák (Krejčí). Rozhodčí: Homola, Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4340.

Vítkovice: Šindelář - Stehlík, Kovář, Čerešňák, Klok, Zíb, Malec, Štencel - Vandas, Húževka, Szturc - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - J. Káňa, Kolouch, Kucsera. Treéři: Svozil a Petr.

Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Novák, Valach, Knot, Štich, Barák - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Vas, J. Doležal - T. Doležal, Školiak, Sklenář - Poletín, J. Veselý. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Chtěli jsme být aktivní a první třetina i byla v naší režii. Dali jsme dva góly, bohužel a nepochopitelně jsme za stavu 2:0 neproměnili několik šancí a místo, aby to bylo 3:0, jsme inkasovali. Naštěstí nám tam hned za chvíli spadl třetí gól, což bylo rozhodující. Jestli chceme být úspěšní, musíme ale takové šance využívat. V třetí třetině jsme udělali zbytečné fauly, kterých jsme se chtěli vyvarovat. Ale myslím, že některé věci se nám podařilo změnit, snažili jsme se hlavně zlepšit hru v obranné třetině a to se podařilo."

Josef Beránek (Slavia): "Zbytečně jsme soupeře pustili do vedení 2:0. Nebylo snadné to dohánět. Když se nám povedlo dát gól na 1:2, nechali jsme si dát 45 sekund před koncem druhé třetiny třetí gól. To byl takový rozhodující moment."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články