Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Svoboda po porážce: Bylo to od nás takové vlažné

Zlín – První finále brněnské Kometě vůbec nevyšlo, prohra 0:3 nezní příliš dobře. Kometa však prohrála i přesto, že Zlín vysoko přestřílela a celkově se její výkon zlepšoval s postupem minut na ledě. Útočník Jakub Svoboda po prohře podotkl, že jeho tým nepodal ideální výkon a chybělo mu správné nasazení a potřebné emoce.

Jakub Svoboda
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Kometě chyběl důraz před brankou. "Zlín hraje tak, že někde stojí a čeká na šanci. Měli tři v první třetině a dali z toho dva góly. My jsme jich měli pár, ale neproměnili jsme. Oni to mají před brankou přehuštěné a těžko se tam dostává," podotkl Svoboda. Ocenil ale také výkon gólmana soupeře Libora Kašíka.

Kometa v semifinále vyřadila favorizovanou Spartu, teď se ale musí přeorientovat na jiný herní styl. "Je to rozdílný hokej. Nebudeme si nic nalhávat, proti Spartě jsme se v několika zápasech dostali sotva ze třetiny, jak nás točili. Zlín stojí ve středním pásmu a čeká na brejky," konstatoval Svoboda.

Jakub Svoboda: "Bylo to z naší strany takové chcíplé. Emoce ke hře patří, hrajeme finále. Tentokrát to ale na střídačce moc nežilo. Bylo to takové vlažné. Takhle se finále nehraje. Byl to souboj obran a nám to dneska nefungovalo. Musíme hrát úplně jinak."

Zápas ovlivnil i vedoucí gól domácích, podle Svobody se ale taktika Zlína nezměnila. "Oni hráli pořád stejně. Čekali na nás. Musíme zlepšit pohyb. Dnes jsme byli takoví ztuhlí. A samozřejmě musí být lepší produktivita," uvedl Svoboda. 

Zlín měl po semifinálové výhře nad Třincem více času na regeneraci, neboť svoji sérii ukončil po šesti zápasech. Ani to ale prý roli nehrálo. "Kdybychom vyhráli, tak bychom říkali, že jsme byli rozehranější," přiznal Svoboda. S fyzičkou ale podle něj Kometa problém nemá. "Sedmý zápas na Spartě jsme odehráli úplně bez problémů. Jen dnes jsme byli na začátku ztuhlí, ale pak jsme to rozjezdili," dodal Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po 1. finálovém utkání hokejové extraligy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články