Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Švédsko v severském derby porazilo Finsko a poskočilo do vedení EHT

Stockholm – Novým lídrem Euro Hockey Tour jsou hokejisté Švédska. Výběr Tre kronor v severském derby zdolal ve Stockholmu Finsko 3:2 a na první příčce o bod přeskočil Rusko. Třetí Finové ztrácejí na lídra čtyři body. O branky vítězů se postarali Staffan Kronwall, Nicklas Danielsson a Martin Johansson, Finy dostal do vedení 1:0 Kristian Näkyvä a na konečných 2:3 snížil Anssi Salmela.

Švédští hokejisté se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Meli Petersson Ellafi

Švédové s Finy v pátek odehráli ve Västeras jen necelých 23 minut a duel byl za stavu 1:0 pro hosty kvůli dírám v ledu předčasně ukončen. Po rozhodnutí účastníků Euro Hockey Tour se utkání nebude opakovat, kontumovat a ani započítávat. Švédové s Finy budou mít v konečné tabulce jen jedenáct zápasů, zatímco Češi a Rusové po dvanácti.

Bezbrankový stav vydržel do 19. minuty, v které pak padly během 37 vteřin tři góly. První se radovali Finové, když se po Kousově přihrávce prosadil z mezikruží Näkyvä. Za 17 sekund bylo vyrovnáno, když Engrena překonal z pravého kruhu Kronwall, a vzápětí skóroval po Ullströmově průniku Danielsson.

V 36. minutě po Niskalově chybě zvýšil náskok domácích Johansson, ale 14 sekund před koncem druhé třetiny zdramatizoval zápas trefou od modré čáry v přesilovce Salmela. V závěrečném dějství ale už 12 496 diváků v hale Globen branku nevidělo.

Švédsko - Finsko 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. S. Kronwall (Sundqvist, Sörensen), 19. Danielsson (Ullström), 36. M. Johansson - 19. Näkyvä (Kousa, Donskoi), 40. Salmela. Rozhodčí: Šindler, Šír (oba ČR) - Dahmén, Pihlblad (oba Švéd.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 12 496.

Švédsko: Svensson (36. Alsenfelt) - Heed, S. Kronwall, Junland, Rahimi, Burström, Ahnelöv, Hersley, Fransson - Ullström, Engqvist, Sörensen - Petersson, Sjögren, S. Hjalmarsson - M. Johansson, Rosén, Thörnberg - Danielsson, Wandell, Axelsson - Sundqvist. Trenér: Pär Marts.

Finsko: Engren - Jaakola, Salmela, Kousa, Näkyvä, Niskala, Mäntylä, Eronen, Jalasvaara - Aaltonen, Kontiola, Pesonen - Hartikainen, Ramstedt, Joensuu - Donskoi, Kemppainen, Palola - Saarinen, Sallinen, Savinainen. Trenér: Kari Jalonen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články