Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Švédsko porazilo v severském derby Finsko 4:1

Moskva – Švédsko se po sedmi porážkách na okruhu Euro Hockey Tour dočkalo výhry nad svým severským rivalem z Finska. Výhru si tým tre kronor zajistil hlavně po bleskovém vstupu do zápasu - po pěti minutách již vedl 2:0. Finové mají stále šanci turnaj vyhrát, když v neděli porazí Rusko v základní hrací době. 

Finsko - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Český tým má naději ještě na druhé místo. Švédové hned v úvodu potvrdili velkou chuť po čtyřech porážkách v sezoně poprvé uspět a už v páté minutě vedli 2:0. Nejdříve se v čase 3:04 trefil po Lundqvistově přihrávce do odkryté branky Pettersson. Za 97 sekund byl u druhého gólu opět Lundqvist, který vyhrál vhazování a Persson překonal Ortia.

Finové mohli snížit v 15. minutě při závaru po Huhtalově střele, pak nevyužili dvě přesilovky a stav se v druhé části nezměnil ani při švédské přesilovce. Naději týmu Suomi vykřesal až v 53. minutě při přesilovce obránce Mäenpää. Dvě minuty před koncem ale po chybě gólmana Ortia pojistil náskok Švédů po Berglundově přihrávce do prázdné branky Danielsson a 37 sekund před koncem ještě v power play dovršil výsledek Hedman.

Finsko - Švédsko 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 53. Mäenpää - 4. Pettersson (Lundqvist, Persson), 5. Persson (Lundqvist), 58. Danielsson (Berglund), 60. V. Hedman (Viklund). Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.). Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8250.

Finsko: Ortio - Laakso, Eronen, Mäenpää, Näkyvä, Melart, Lepistö, Kukkonen, Ohtamaa - Aaltonen, Lehterä, Enlund - Kuusela, Ramstedt, Pihlström - Osala, Viitaluoma, Kähkönen - Sallinen, Lahti, Huhtala. Trenér: Jukka Jalonen.
Švédsko: Enroth - Bäckman, S. Kronwall, V. Hedman, Viklund, Burström, Ahnelöv, Frögren - Hörnqvist, Bäckström, Johansson - Danielsson, Berglund, Lindström - Lindberg, Söderberg, Ericsson - Pettersson, Lundqvist, Persson - Stralberg. Trenér: Pär Marts.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články