Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Švédsko porazilo v posledním zápase Karjaly Finsko 4:3

Helsinky - Hokejisté Finska podlehli Švédům v poslední zápase letošního ročníku Karjala Cupu po hektickém finiši 3:4. Výsledek už ovšem nemohl změnit konečné pořadí týmů. Švédové skončili na posledním místě, Finové i přes prohru dohráli jako druzí. Výběr Tří korunek si v povedené odvetě za porážku ve finále letošního mistrovství světa připsal první body do série Euro Hockey Tour. Český tým se zařadil mezi severské týmy na třetí místo.

Utkání Finsko - Švédsko
zdroj: ČTK/AP

Finové přitom vstoupili do utkání lépe a v šesté minutě otevřel při přesilovce čtyř proti třem skóre po Granlundově přihrávce Immonen. V závěru úvodní části vyrovnal také v početní výhodě Danielsson. Vzápětí ještě trefil Granlund horní tyč.

Druhé dějství patřilo Švédsku. Ve 28. minutě se prosadil bekhendovým pokusem Thörnberg, pak zvýšil na 3:1 v přesilovce Bäckman. V 34. minutě pomohla po Falkově ráně Rämöovi tyč, i přesto vzápětí došlo v brance Finů ke změně a nastoupil Hovinen.

V čase 35:41 kvůli problémům s ledem museli čeští sudí Fraňo a Hribik druhou třetinu přerušit a dohrávala se až po přestávce. Ještě v jejím závěru upravil v oslabení Thörnberg na 4:1 a za Finy se vzápětí trefil v přesilovce pěti proti třem Vatanen.

V 49. minutě dal další naději domácím Komarov, za čtyři minuty se Suomi opět radovali, ale sudí si u videa ověřili, že Pyörälä dostal puk za Gustafssonova záda úmyslným kopnutím. Švédové pak odolali i v závěrečném drtivém tlaku Finska.

Finsko - Švédsko 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Immonen (Mikael Granlund, Vatanen), 40. Vatanen (Mikael Granlund), 49. Komarov (Joensuu, Kuparinen) - 19. Danielsson (Järnkrok, Bäckman), 28. Thörnberg, 33. Bäckman (J. Fasth, Warg), 39. Thörnberg (Zackrisson, Dahlbeck). Rozhodčí: Fraňo, Hribik (oba ČR) - Puolakka, Suominen (oba Fin.). Vyloučení: 9:10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 12.195.

Sestavy:
Finsko: Rämö (34. Hovinen) - Vatanen, Niskala, V. Lajunen, Välivaara, Väänänen, Puistola, Jaakola, Kukkonen - Mikael Granlund, Immonen, Pesonen - Enlund, Kontiola, V. Peltonen - Aaltonen, Pyörälä, Pihlström - Joensuu, Kuparinen, Komarov - Wirtanen. Trenér: Jukka Jalonen.

Švédsko: Gustafsson - Petrasek, S. Kronwall, Karlsson, Brodin, Dahlbeck, Bäckman - Danielsson, Warg, Jämtin - J. Fasth, Järnkrok, Sundh - Hannula, Persson, Andersson - Zackrisson, Falk, Thörnberg - Harju, Hjalmarsson. Trenér: Pär Marts.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články