Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Švédsko na domácím turnaji vyhořelo, vyhráli Finové

Malmö – Hokejisté Finska porazili v závěrečném utkání Oddset Hockey Games v Malmö domácí Švédsko 5:2 a ovládli celý turnaj. Posunuli se o bod před český tým, který tak skončil druhý. Švédové nezískali ani bod a obsadili poslední místo. V tabulce Euro Hockey Tour se Finové posunuli o skóre před Česko na druhé místo a na vedoucí Rusko ztrácejí tři body.

Utkání Švédsko - Finsko
zdroj: EPA autor: Anders Wiklund

V úvodní třetině branka nepadla, když největší šanci měl ve 13. minutě v přesilovce Haataja, ale minul. Ve 22. minutě mohl domácí dostat do vedení na konci vlastního oslabení Hjalmarsson. Hned vzápětí se radovali Finové díky Hytönenově trefě.

Ve 24. minutě minutě zvýšil při Ericssonovu vyloučení obránce pražského Lva Mäenpää. Při hře čtyř proti čtyřem sice snížil Fransson, ale ve 33. minutě vrátil Suomi dvoubrankové vedení Kuusela. Další šance v druhém dějství už stav nezměnily.

V poslední třetině měl dvě možnosti na snížení Arlbrandt. Ve 49. minutě ale upravil na 4:1 v přesilovce Hietanen. Za tři minuty ještě dal naději Švédsku Ericsson, ale při závěrečné power-play domácích dovršil výsledek do prázdné branky Kiiskinen.

Švédsko - Finsko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Fransson (Burström, J. Fasth), 52. Andersson (Burström, Lindberg) - 22. Hytönen (Lajunen), 24. Mäenpää (Salminen, I. Filppula), 33. Savinainen (Kuusela, Kukkonen), 49. Hietanen (I. Filppula, Haataja), 60. Kiiskinen (Anttila, Lahti). Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.) - Dahmén, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 7 357.

Švédsko: Wesslau - Skogs, Viklund, Fransson, Burström, Nygren, Fernholm - Pettersson, Lundqvist, Persson - Arlbrandt, Söderberg, S. Hjalmarsson - Ericsson, Lindberg, Andersson - Fasth, Rasmussen, Paulsson - Aslund. Trenér: Par Marts.

Finsko: Engren - Hietanen, Mäenpää, Lajunen, Niskala, Kousa, Väänänen, Kukkonen, Ohtamaa - Haataja, I. Filppula, Salminen - Aaltonen, Hytönen, Osala - Anttila, Lahti, Kiiskinen - Kuusela, Wirtanen, Savinainen. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články