Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Švédsko je oproti Čerepovci mnohem hezčí, jiný je i styl hokeje, líčí Furch

Dominik Furch si první sezonu ve švédském Örebru po loňském přesunu z KHL pochvaluje. Örebro táhne k prvnímu postupu do vyřazovacích bojů v historii. V 29 letech navíc nevylučuje angažmá v NHL po vzoru Pavla Francouze, který odešel do zámoří v podobně "pozdním" věku.

Dominik Furch
zdroj: ČTK/ autor: Vondrouš Roman

"Změna to byla. Švédsko je oproti Čerepovci mnohem hezčí. Celkově se mi tam líbí. Samozřejmě to byla i změna ve stylu hokeje. Překvapila mě vysoká rychlost jak na trénincích, tak v zápasech," řekl Furch na reprezentačním srazu před Švédskými hrami.

"V Rusku se hraje dost na krásu. Rusové mají rádi kličky, práci s pukem, přihrávání do prázdné branky. Ve Švédsku je to přímočařejší, hodně se hraje před bránou," uvedl někdejší gólman Slavie či Omsku.

Změnu pociťuje i v přístupu koučů. "Trenér (Niklas Eriksson) se hodně zajímá, jak sami vidíme naši hru. Diskutujeme o tom s celým týmem. Všichni hráči jsou zapojení do chodu týmu," prohlásil Furch.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté se sešli před EHT bez šestice hráčů

S Örebrem se mu daří. "Jsme pořád nad očekáváním. V Örebru se nikdy neudělalo play-off. Dlouho jsme byli druzí třetí. Jak je liga vyrovnaná, tak jsme po posledním zápase spadli na páté místo, ale všechno je tam o bodu. Cíl máme dostat se do play-off. Jsme na dobré cestě," konstatoval Furch.

Dobré výkony mužstva se odrážejí i na jeho postavení. "Kdyby se nedařilo, asi bychom se s kolegou střídali častěji. Tím, že se daří, je pro mě lepší, že jsem víc v zápřahu. Chytám toho až až. Pomohlo mi, že jsem šel z Ruska. Člověk dostane novou chuť. Tím, že se daří, je člověk spokojený," řekl Furch, jenž odchytal 34 z 38 utkání.

O budoucnosti zatím nepřemýšlí, ale angažmá v NHL nevyloučil. Příkladem mu je Francouz, který předloni téměř v 27 letech podepsal smlouvu s Coloradem. "Popravdě jsem o příští sezoně nespekuloval. Začnou chodit nabídky, uvidíme, jak to dopadne. Záleželo by to na konkrétní nabídce. Až něco bude na stole, může se člověk rozhodnout," konstatoval Furch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články