Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Švédové získali doma druhou výhru, Rusko prohrálo popáté za sebou

Hokejisté Švédska vyhráli i druhý zápas na domácím turnaji Euro Hockey Tour. Po vítězství 3:1 nad Ruskem se Tre Kronor dostali do čela tabulky Švédských her a o prvenství si zahrají v neděli v přímém souboji s Finskem. Rusko prohrálo popáté za sebou a propadlo se na dno tabulky celého seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Rusko

Ve vyrovnaném úvodním dějství měli nad střelci dlouho navrch brankáři Helleberg a Košečkin. Domácí gólman udržel čistý štít i v oslabení v polovině první třetiny, kdy pykal Johan Larsson. V 18. minutě si na druhé straně vychutnal zapomenutý Norman Košečina a poslal Seveřany do vedení.

Série tří početních výhod v úvodu druhé části, z nichž dvě hráli znovu Rusové, změnu stavu nepřinesla a poté Švédové rozhodli zápas dvěma trefami během 72 vteřin.

Kempe nejprve kouzlil v útočném pásmu, postupně na sebe navázal tři protihráče, a tak nebylo divu, že mohl oslovit zcela volného Piluta, který v koncovce nezaváhal. Povedenou individuální akcí vzápětí zvýšil Jacob Nilsson.

Frustraci Rusů dokumentoval Sošnikov, jenž si těsně před přestávkou za naražení zezadu vysloužil trest na dvě plus deset minut. V 54. minutě se sice gólu dočkala i sborná, jenže trefa Byvalceva byla jen labutí písní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články