Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Švédové ve vyrovnaném zápase nestačili na Rusy

Turku - Duel Švédska s Ruskem nabídl fanouškům vyrovnaný hokej, ve kterém nakonec padlo pět branek. Rusové šli do vedení již ve třetí minutě, Seveřané však dokázali rychle srovnat. To se jim povedlo i po dalším ruském úspěchu, na poslední Tichonovův gól ze 43. minuty už nedokázali odpovědět. Rusko si tak připisuje tři body za první výhru, Švédové jsou nadále bez bodu.

V souboji dvou mužstev, která odcházela z úvodního vystoupení v sezoně ve středu jako poražená, měli sice díky Järnkrokovi první šanci Seveřané, ale Bobrovskij ho vychytal. Hned vzápětí mohl tým Tre kronor litovat, neboť do vedení šli Rusové, když od zadního hrazení odraženou ránu Kazionova uklidil za Holmqvistova záda pohotový Averin.

Šipačov ovšem jen chvilku poté fauloval a následnou přesilovku dokázal přetavit ve vyrovnání Thörnberg. Další oslabení poté Rusové přežili a jen co se ocitli v plném počtu, právě Šipačov svůj prohřešek odčinil, když střelou bez přípravy vrátil na začátku 12. minuty vedení na stranu svého týmu.

Ve druhé třetině zahrozil jako první Landeskog, který se snažil po objetí branky překvapit Bobrovského, na toho vyzrál ale až ve 29. minutě Martensson, když parádně sklepl čepelí Fantenbergem nahozený kotouč. Ve 34. minutě se Martensson ocitl na chvilku osamocený, tentokrát byl ovšem v souboji dvou spoluhráčů z Petrohradu úspěšnější gólman Bobrovskij.

Vítězná trefa sborné přišla ve 43. minutě, kdy se vnuk bývalého legendárního kouče probil do útočného pásma a střelou přes obránce Kronwalla poslal potřetí v utkání svůj tým do vedení. Rusům zkomplikoval cestu za vítězstvím Žerděv, když za kopnutí do ležícího protihráče obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Švédové si ovšem dlouhou přesilovku sami pokazili špatným střídáním, když hráli v šesti. V závěru Söderberg orazítkoval brankovou konstrukci a k vyrovnání nevedla ani jejich závěrečná power play.

Švédsko - Rusko 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Thörnberg (Gynge, Backlund), 29. Martensson (Fantenberg, Thörnberg) - 3. Averin (Kazionov), 12. Šipačov (Kuzněcov, Žerděv), 43. Tichonov (Makarov, Čudinov). Rozhodčí: Fonselius, Levonen - Suoraniemi, Hägerström (všichni Fin.). Vyloučení: 3:6, navíc Žerděv (Rusko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4 365.

Švédsko: Holmqvist - Fantenberg, S. Kronwall, Hedman, Viklund, Burström, Ahnelöv, Mattias Karlsson - Petersson, J. Lundqvist, Rasmussen - Hörnqvist, Söderberg, Landeskog - Gynge, Järnkrok, Backlund - Aslund, Martensson, Thörnberg - Melker Karlsson. Trenér: Pär Marts.

Rusko: Bobrovskij - Nikulin, Medveděv, Bělov, Rjasenskij, Denisov, Čudinov, Alexandrov, J. Birjukov - Žerděv, Anisimov, Dadonov - Kuzněcov, Šipačov, Petrov - Tarasenko, Tichonov, Makarov - Kokarev, Kazionov, Averin - od 52. navíc Plotnikov. Trenér: Zinetula Biljaledtinov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články