Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Švédové udolali Rusko v divokém zápase až v nájezdech

Leksand - Hokejisté Švédska porazili na turnaji Karjala v domácím vystoupení v Leksandu Rusko 5:4 po samostatných nájezdech. V duelu plném obratů si připsal v rozstřelu vítěznou branku André Petersson. Švédy čeká po přesunu do Helsinek v sobotu duel s Českem a Rusové změří síly s Finskem.

Utkání Rusko - Švédsko
zdroj: AP autor: Claudio Bresciani

Sborná nastoupila bez útočníků Kovalčuka, Panarina a beka Čudinova z Petrohradu i brankáře Košečkina, zadáka Antipina a forvardů Kosova s Kameněvem z Magnitogorsku. Ti všichni nastoupili dnes ve šlágru KHL v Petrohradu, kde domácí vyhráli 2:1, a připojí se ke sborné až v Helsinkách.

Vstup do utkání vyšel domácím Švédům a už po 95 vteřinách hry vedli. Při Medveděvově trestu se trefil tvrdou ránou Hersley. Ve 13. minutě zvýšil výběr Tří korunek naopak při vlastním oslabení, když ujel Engqvist a blafákem do forhendu překonal Galimova. Sborná se poprvé prosadila v 31. minutě, kdy zamířil do odkryté branky Kurgyšev.

Hned za 51 vteřin vyrovnal Kokarev. V 35. minutě otočil stav při Ullströmově vyloučení Radulov. Za 126 sekund bylo opět vyrovnáno, když Urbomovu ránu od modré čáry tečoval Ullström, který hrál v minulé sezoně za Lva Praha v KHL.

Švédové strhli vedení na svou stranu v 46. minutě, kdy při Radulovově trestu po Franssonově střele dorážel do odkryté branky Wandell. Hned za 54 vteřin ale uvolnil Kurgyšev Slepyševa, ten upravil na 4:4 a rozhodly až nájezdy. V nich se za domácí prosadili Petersson i Klasen, za Rusko neskórovali Radulov ani Kurgyšev.

Švédsko - Rusko 5:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:3, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Hersley (Danielsson, Klasen), 13. Engqvist (Brithén), 37. Ullström (Urbom, Klasen), 46. Wandell (Fransson), rozhodující sam. nájezd Petersson - 31. Kugryšev (Slepyšev), 32. Kokarev (Zubov), 35. A. Radulov (Zubov, Medveděv), 46. Slepyšev (Kurgyšev). Rozhodčí: Hribik, Hodek (oba ČR) - Ahlén, Malmqvist (oba Švéd.). Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 634.

Švédsko: Nilsson - Hersley, Fransson, Burström, Andersén, Rahimi, Urbom, Lundgren - Thuresson, Lundqvist, Danielsson - Petersson, Wandell, Klasen - Brithén, Engqvist, Ullström - Paulsson, Ericsson, Axelsson. Trenér: Pär Marts.

Rusko: Galimov - Kutuzov, Medveděv, Pivcakin, Rukavišnikov, Višněvskij, Mironov - Petrov, Andronov, Žerděv - Slepyšev, Kalinin, Kurgyšev - A. Radulov, Apalkov, Averin - Bučněvič, Zubov, Kokarev. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články