Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Švédové si pojistili vedení v EHT, národnímu týmu nepomohl ani gólový návrat Růžičky

Souboj o první místo v průběžném pořadí Euro Hockey Tour patřil Švédům, kteří na úvod Švédských her přehráli českou reprezentaci 4:1 a v seriálu navýšili náskok na čele na čtyři body. Skóre zápasu otevřel navrátilec do národního týmu Martin Růžička, ale na třineckého kanonýra už nikdo nenavázal. Přímý přenos druhého utkání Finsko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v sobotu od 11:50.

Jakub Málek
zdroj: Český hokej

Růžička, jenž v extralize vede kanadské bodování společně s libereckým útočníkem Tomášem Filippim, se v 38 letech vrátil do národního týmu po šesti letech. A návrat si osladil gólem už v osmé minutě zápasu, když zužitkoval nabídku od Jakuba Rychlovského.

"Nezasloužili jsme si vyhrát. Vždycky hrajete to, co vám dovolí soupeř. Dneska byli lepší Švédi, takové zápasy se stávají, i když je to těžké. Věřím, že se z toho poučíme," uvedl jediný úspěšný střelec národního mužstva.

Švédové však v druhé polovině úvodní části přidali, zjednodušili hru a přidali ve forčekingu. Výsledkem byly dvě rychlé branky Linuse Johanssona a Marcuse Sylvegarda v rozmezí 70 sekund ještě před první přestávkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švédsko

Z obratu se už svěřenci trenéra Radima Rulíka nevyhrabali. Naopak na české hokejky se čím dál víc vkrádala špatná rozehrávka a nepřesná kombinace.

"Občas jsme to tam po sobě házeli, chyběla tomu taková ta finální přesná přihrávka, to byla, myslím, jedna z příčin," uvedl Rychlovský.

Brankář Jakub Málek sice několik dobrých příležitostí Tre Kronor pochytal, ale v závěru musel strávit další dvě inkasované trefy po střelách Jacoba de la Roseho a Victora Ejdsella.

"Určitě budeme mít nějaký mítink a výstup od trenérů z tohoto zápasu. Zaměříme se na věci, které nám nešly, a určitě je zaneseme do tréninku. Budeme se snažit udělat všechno pro to, abychom to napravili v zápase s Finy," prohlásil Rychlovský.

Češi prohráli podruhé v sezoně, předtím nestačili také na Švédy a ze tří duelů tak s nimi mají negativní bilanci. V dalším utkání se reprezentanti střetnou s Finskem, turnaj zakončí soubojem se Švýcary.

Švédské hokejové hry v Karlstadu, součást Euro Hockey Tour:

Švédsko – Česko 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. L. Johansson, 19. Sylvegard (Wallmark, Sörensen), 46. J. de la Rose (Frödén, Nemeth), 53. Ejdsell (Strömwall) – 8. M. Růžička (Rychlovský). Rozhodčí: Brander (Fin.), Tscherrig (Švýc.) – Lundgren (Švéd.), Ondráček (ČR). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 6621.

Švédsko: Högberg – L. Bengtsson, Nemeth, Heed, Tömmernes, J. Persson, G. Carlsson, Folin – Friberg, L. Johansson, Nygard – Strömwall, O. Lindberg, Ejdsell – Sylvegard, Wallmark, Sörensen – Frödén, J. de la Rose, Rasmussen. Trenér: Hallam.

ČR: J. Málek – M. Jandus, Kempný, Košťálek, Hájek, Hovorka, J. Galvas, Gazda, Pyrochta – Radil, Jan Kovář, Rychlovský – M. Růžička, Jašek, D. Voženílek – A. Najman, D. Kaše, Š. Stránský – Flynn, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články