Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Švédové přehráli Rusko, vítězství vystřelil v prodloužení Landeskog

Stockholm - Hokejisté Švédska porazili ve svém úvodním vystoupení v rámci Carlson hokejových her, které se odehrálo jako jediné ve Stockholmu, Rusko 4:3 v prodloužení. Sborná tak utrpěla teprve druhou porážku z deseti utkání v sérii Euro Hockey Tour této sezony. O výhře Tre kronor rozhodl v čase 64:08 útočník Gabriel Landeskog.

Utkání Švédsko - Rusko
zdroj: ČTK/ZUMA/Andreas L Eriksson

Domácí Seveřané s řadou posil z NHL se v první třetině hledali a prohráli ji na střely mezi tyče vysoko 6:14. Úvodní aktivitu sborné korunoval v osmé minutě šťastnou vedoucí trefou Mozjakin. Rusové pak sice nevyužili přesilovku, ale v polovině 18. minuty procedil Antipin kotouč skrze gólmana Läcka a zvýšil na 2:0 pro hosty.

Druhá dvacetiminutovka byla vyrovnanější. Ani Švédům nevyšla jejich první početní výhoda. Vasilevskij přesto zanedlouho kapituloval, když ve 27. minutě tečoval kotouč mimo jeho dosah Elias Lindholm. Rusko ale mělo svůj dvoubrankový náskok brzy zpět - krátce po polovině základní hrací doby využil po 35 vteřinách přesilovku Mozjakin. Dvě další početní výhody hostujícího celku v krátkém sledu přišly vniveč.

Na začátku třetí části se proti pravidlům provinil naopak Mironov a ve hře pět na čtyři se z mezikruží trefil John Klingberg. Švédům pak vyšla i přesilovka v 51. minutě, kdy po pouhých pěti vteřinách početní výhody vyrovnal na 3:3 Omark, jemuž se podařilo pohotově sklepnout ze vzduchu Raskův střelecký pokus. O vítězi nakonec před více než osmi tisíci diváky rozhodovalo až prodloužení, které ukončil Landeskog, jenž se dostal až před Vasilevského a zblízka poslal bekhendem puk pod horní tyčku.

Utkání Carlson hokejových her, posledního turnaje série Euro Hockey Tour (Stockholm):

Švédsko - Rusko 4:3 v prodloužení (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0) Branky a nahrávky: 27. E. Lindholm (C. Rosén, Omark), 44. J. Klingberg (Landeskog, Söderberg), 51. Omark (Rask, Stralman), 65. Landeskog (Söderberg) - 8. Mozjakin (Tkačov), 18. Antipin (Tkačov, Mozjakin), 31. Mozjakin (Tkačov). Rozhodčí: Kaukokari, Vikman (oba Fin.) - Ahlén (Švéd.), Waldejer (Nor.). Vyloučení: 6:3. Využití: 2:1. Diváci: 8094.

Sestavy:

Švédsko: Läck - Stralman, Hedman, J. Klingberg, Ekman-Larsson, Holm, C. Rosén, Tömmernes - E. Lindholm, Rask, Omark - Kempe, P. Lindholm, Everberg - Gynge, Söderberg, Landeskog - Nordström, J. Lundqvist, C. Klingberg. Trenér: Rikard Grönborg.

Rusko: Vasilevskij - Kiselevič, Gavrikov, A. Bělov, Antipin, Provorov, Mironov, Bereglazov, Zub - Tělegin, Andronov, Ničuškin - Mozjakin, Tkačov, Plotnikov - Gusev, Namestnikov, Kučerov - Ljubimov, Svetlakov, Burdasov. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy