Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Šulc: Žádný skandál, Adamského přestup je platný

Praha - Ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc odmítl, že by přestup útočníka Martina Adamského z Plzně do Třince nebyl platný, a žádná kauza v tomto případě podle něj není. Došlo sice při vyřizování transferu k záměně dokumentu Ohlášení přestupu za Prohlášení o postoupení Hráčské smlouvy, ale transakce byla oficiálně potvrzena. Ocelářům tak podle Šulce žádná sankce nehrozí. Teoreticky by prý mohla hrozit jen jemu samotnému, pokud by k tomu dospěla valná hromada APK.

"Nevnímám to jako kauzu, pro mě žádná neexistuje. Přestup Adamského považuji za platně vyřízený a platně schválený. V tomto duchu jsem dosud nedostal žádnou námitku od jakéhokoliv hokejového subjektu, který by to viděl jinak," řekl Šulc.

Prohlášení o postoupení Hráčské smlouvy zaslala Plzeň 1. května, tedy den poté, co skončila Adamskému v západočeském klubu smlouva. "K pochybení zřejmě došlo. K prvnímu ze strany Plzně, která v rozporu se skutečným stavem chybně poslala Prohlášení o postoupení Hráčské smlouvy, když v tu dobu už s Adamským žádnou neměla," vysvětlil Šulc. "Následně došlo k pochybení u nás, když jsme si toho my nevšimli a přestup jsme zrealizovali na tomto chybně zaslaném prohlášení. Na správnosti nebo platnosti toho přestupu to nic nemění, protože to bylo podepsáno 6. září," uvedl Šulc.



Na Prohlášení o postoupení Hráčské smlouvy na rozdíl od Ohlášení přestupu chybí podpis hráče, protože tento formulář slouží k přesunům, které sám hokejista neovlivňuje. Svá práva totiž po dobu trvání smlouvy předává klubu. "Věděli jsme, že hráč podepsal 1. května tříletou smlouvu v Třinci a byla tady v červenci registrována. Měli jsme v tu dobu informaci a věděli jsme, že hráč mimo jakoukoliv pochybnost podpisem smlouvy deklaroval svůj zájem do Třince přestoupit a nebyl tam žádný rozpor. Asi se drobná chyba stala, ale na přestupu to nemění nic," doplnil Šulc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články