Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šulc odstoupil z vedení extraligové disciplinárky

Praha - Ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc rezignoval na post předsedy disciplinární komise. Zdůvodnil to mediálním tlakem kolem případu libereckého útočníka Milana Bartoviče, kterému komise udělila za zranění obránce Martina Tůmy z Českých Budějovic trest na jeden zápas a sklidila za to vlnu kritiky. Šulce v čele komise vystřídal Karel Holý. "Nejen, že se další kluby snaží vytvořit tlak na další zainteresované cestou médií, ale nově i skutečnost, že věcná diskuse nad některými rozhodnutími přechází v osobní napadání a urážení," uvedl Šulc.

Na mysli měl zejména brankáře Pardubic Dominika Haška a spolukomentátora České televize a někdejšího hráče Kladna Josefa Zajíce. Hašek na Šulcovu adresu v deníku Sport prohlásil, že "kdyby Standa Šulc přišel do pardubické kabiny, hodili bychom na něj deku a všichni ho seřezali".

Situace mezi disciplinárkou a kluby se vyhrotila po úterním duelu Liberce s Českými Budějovicemi, kdy útočník Bartovič šlápl Tůmovi bruslí na nohu a vyřadil ho do konce sezony ze hry. Komise zpětně Bartoviče potrestala jednozápasovým trestem, což však bylo nejen podle Českobudějovických málo.


S kritikou disciplinárky přišel i Litvínov, který požaduje přísnější trest pro útočníka Slavie Tomáše Kůrku. Ten ve čtvrtečním duelu vrazil na hrazení obránce Karla Pilaře a dostal trest na pět minut plus do konce utkání, ale dnes může v dalším utkání hrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články