Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Střelnice Oleszovi pomohla, trefil první hattrick. Pokladník už se na mě smál, řekl

Ostrava – Den před zápasem si s týmem vyrazil na střelnici a přesné trefy si z ní přenesl Rostislav Olesz i na ledovou plochu. Proti Spartě nasázel svůj první seniorský hattrick a pomohl Vítkovicím k triumfu. "Asi ten střelec spal tam někde ve mně," smál se po utkání třicetiletý útočník, kterého nyní čeká návrat do reprezentace.

Vítkovický Rostislav Olesz oslavuje vstřelenou branku do sítě Sparty
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Pokladník už se na mě smál. Pocit je to nádherný, ale jak vždycky říkám, důležité jsou body do tabulky, protože ty na konci sezony určí, kdo postoupí nebo nepostoupí do play-off," řekl Olesz.

Vítkovického útočníka zastihl začátek nové sezony ve střelecké formě. Hattrickem se dostal už na dvanáct zásahů, které měl loni za celou základní část. "Asi ten střelec spal tam někde ve mně. Ale ne, nechci říkat, že jsem střelec. Teď mi to tam padá. Góly padají z předbrankového prostoru, ty puky tam leží," řekl Olesz.

Trefy po dorážkách z brankoviště patří k jeho častým. I proti Spartě se takhle dvakrát zapsal do střelecké listiny v normálním čase a nakonec se sám přirovnal ke kanonýrovi fotbalové Sparty Davidu Lafatovi, který vyniká výbornou orientací ve vápně. "Vždy si tam ty góly najde a i moje hra je na tom založená. Pohybuju se v předbrankovém prostoru, góly dávám z dorážek nebo střel z kruhu," řekl Olesz.

Svůj první seniorský hattrick pak v nájezdech zkompletoval brilantně provedeným blafákem do bekhendu - svým nejoblíbenějším zakončením. "Trénuju to, tak tomu věřím," řekl Olesz, který přitom už nedávno uvažoval nad tím, že způsob zakončení musí změnit. "Trochu jsem blafoval. Díval jsem se, co dělal v první sérii Kučis (Kucsera) a nakonec se rozhodl pro tohle řešení," uvedl Olesz poté, co i Kucsera Jana Lukáše přelstil kličkou na lapačku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Sparta Praha

Mušku prý Olesz vyladil v sobotu se spoluhráči na porubské střelnici. Dali si poradit od bývalého spoluhráče Viktora Ujčíka, který je vášnivým amatérským střelcem. "Přivedl nás k tomu. Říkal, že musíme pořád a pořád střílet. Tímto mu děkuju," usmíval se Olesz.

Vítkovice porazily Spartu po osmi porážkách v řadě. Na domácím ledě se jim to nepovedlo víc než tři roky. "To hovoří samo za sebe. Měli jsme k tomu i takový vtípek a motivaci od trenérů, ale neprozradím, o co šlo. To zůstane v kabině. Každopádně jsme rádi, že to vyšlo. Je to velké povzbuzení před pauzou," řekl Olesz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články