Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Střelecký fantom Růžička má na kontě už dvanáct gólů

Třinec - Třinecký hokejový útočník Martin Růžička je k nezastavení. Ani v devátém utkání sezony nevyšel střelecky naprázdno, hattrickem a dvěma asistencemi zničil České Budějovice a svoje střelecké konto v ročníku navršil už na dvanáct gólů.

Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zápas Třince a Českých Budějovic byl představením jednoho muže. Růžička potvrdil střeleckou fazonu a třemi přesilovkovými zásahy rozcupoval ambice Jihočechů. "Koho by netěšily tři góly v jednom utkání? Ale Třinec není jenom o mně, je to týmová hra, díky zasluhuje celé mužstvo od prvního do posledního hráče. Já jsem pak rád, že jsme zvládli další zápas a pokračujeme v tom dobrém startu sezony. To je nejdůležitější," řekl Růžička.

Ani jeden gól se neobešel bez jeho podpisu. Už ve třinácté sekundě vypracoval Růžička první branku pro Zíba, který vnesl do třineckých řad pohodu. "Podle mě to byl důležitý okamžik. První gól hrál velkou roli, hned v prvním střídání to z nás spadlo a bylo to pak vidět na uvolněném herním projevu celého mužstva," řekl Růžička.

Všechny tři branky nastřílel z tradiční parkety na levém křídle. A vždycky proti oslabenému soupeři. "Přesilovkám se věnujeme v tréninku a jsem rád, že se nám to v zápasech vrací. Vyplácí se nám to," řekl Růžička. Podle něj měli Oceláři celé utkání navrch. "Myslím, že jsme byli lepší. Už jsem řekl, že svou roli sehrál první gól. Pak jsme lépe bruslili a vynutili jsme si fauly. Z přesilovek jsem dávali góly," dodal.

I díky jeho příspěvku Třinečtí po šesti zápasech dokázali České Budějovice obrat o všechny tři body. "O žádné sérii nevím. Ani nikdo z kluků v kabině o tom nemluvil, takže jsme si nic takového nepřipouštěli. Brali jsme to úplně normálně a podstatné je, že se to povedlo zvládnout," řekl Růžička. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články