Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Střelec Vrána je po pětigólové nadílce druhou hvězdou týdne NHL

Pět branek, které nastřílel v posledních třech duelech, vysloužilo Jakubu Vránovi ocenění pro druhou hvězdu týdne NHL. Střelce Washingtonu předčil pouze centr Vancouveru Elias Petterson, který byl s devíti body ze čtyř zápasů nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Jakub Vrána
zdroj: ČTK/AP autor: Nick Wass

Vrána ve třech duelech zaznamenal pět branek a jednu asistenci a pomohl Washingtonu prodloužit bodovou sérii už na devět zápasů. Český útočník minulý týden nejprve přihrál kapitánovi Alexandru Ovečkinovi na vítězný gól na 4:3 v prodloužení zápasu proti Torontu.

Poté sám dvakrát skóroval při výhře 6:1 nad Buffalem a v neděli zaznamenal první hattrick v NHL, kterým pomohl k vítězství 4:2 nad Calgary.

Účastník letošního mistrovství světa je aktuálně třetím nejproduktivnějším hráčem Capitals a druhým nejproduktivnějším Čechem v soutěži se 14 body (9+5) z 16 zápasů.

Dvacetiletý Švéd Pettersson pomohl minulý týden Vancouveru ke třem výhrám a bodu za porážku v prodloužení třemi góly a šesti asistencemi ve čtyřech zápasech.

Třetí hvězdou týdne byl vyhlášen brankář Edmontonu Mike Smith, jenž zlikvidoval 74 ze 76 střel, kterým čelil. Oilers dovedl k výhrám 4:1 nad Columbusem a 2:1 v prodloužení nad Pittsburghem.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články