Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Střelec Koffer po výhře nad Finskem: Nevím, co se stalo. Celou sezonu jsem nebyl moc produktivní

Dvěma góly se podepsal útočník Filip Koffer pod výhru české osmnáctky na MS nad trápícími se mistry světa Finy 4:2, která týmu vynesla postup do čtvrtfinále. Byl šťastný, jak se vývoj turnaje ve švédské Umee po úvodní porážce s Běloruskem o víkendu v součtu se sobotní výhrou nad Švýcarskem (8:2) otočil.

Filip Koffer
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Před zápasem jsme si sice trochu počítali body, ale i tak jsme do něj šli s cílem ho vyhrát, abychom postoupili v tabulce skupiny výš," řekl Koffer.

Češi vstoupili do utkání výtečně, již po 37 vteřinách hry otevřeli gólový účet a navázali na výkon z minulého zápasu, kdy k první trefě proti Švýcarsku potřebovali necelé tři minuty.

"S kluky se v kabině hned ze začátku naburcujeme do zápasu s cílem dát gól jako první. Zatím se nám to daří, za to jsme rádi," uvedl odchovanec Pardubic.

Kouč Alois Hadamczik i přes sobotní vysokou výhru nad Švýcarskem mírně zasáhl do sestavy. "Neměli jsme strach, že by nám ta změna nesedla, tady v týmu jsme všichni super kluci. Ať udělá trenér jakoukoliv změnu, je to dobře," pochvaloval si Koffer chemii se spoluhráči.

Sám z ní těží nejvíce. Ačkoli nastupuje až ve čtvrté lajně s Adamem Najmanem a Jakubem Rychlovským, dokázal za tři zápasy vstřelit již čtyři branky a na další dvě nahrát.

"Nevím, co se stalo, celou sezonu nejsem bodově moc produktivní. Asi mi doma maminka před mistrovstvím dobře navařila," smál se nejproduktivnější hráč českého výběru. "Jsem rád, že to celé naší lajně jde skvěle."

Finové nevybojovali na turnaji ještě ani bod. "Nebrali jsme to, jako že hrajeme proti úřadujícím mistrům, bereme to jen jako turnaj, všichni soupeři tu jsou stejní. Ale jsme moc rádi za výhru," dodal Koffer.

Nad soupeřem pro čtvrtfinále před úterním závěrečným duelem ve skupině A s Kanadou ještě nepřemýšlí. "Žádného vysněného soupeře asi nemáme, je nám to jedno. S Amerikou by to bylo těžké, ale takhle dopředu ještě nekoukáme," dodal Koffer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články