Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

"Střelec" Čiliak: Věděl jsem, že to bude gól. Už se mi to povedlo podruhé

Zlín – Normálně drží svůj tým především zákroky mezi třemi tyčemi. Tentokrát však Marek Čiliak k tradiční práci brankáře přidal i něco navíc. Zapsal se mezi střelce a pomohl Kometě k výhře nad Zlínem 6:3. Slovenskému gólmanovi k tomu pomohl vlastní gól soupeře. "Prostě jsem jen zasáhl a oni si to pak už do brány dali sami," řekl spokojeně po utkání.

Brankář Komety Brno Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Kuriózní moment nastal v závěru druhé třetiny, kdy hráli domácí přesilovku, hosté podruhé faulovali a místo brankáře Libora Kašíka naskočil do hry šestý hráč. Následně však žádný ze zlínských hokejistů nezachytil přihrávku Romana Vlacha na modrou čáru a puk doputoval do prázdné branky domácích.

Gól byl připsán Čilakovi, který se jako poslední hráč Brna dotkl puku a stal se tak druhým brankářem v historii české extraligy, jemuž se to povedlo. Tím prvním byl v roce 2012 Dominik Furch ze Slavie, jenž skóroval po podobné situaci.

"Netušil jsem, že máme ponechanou výhodu. Byl jsem pod tlakem, tak jsem to poslal narychlo na modrou čáru na Holíka," popsal situaci Vlach. "Pak už jsem jen viděl, jak puk míří do naší odkryté brány," komentoval pro Zlín nešťastný moment syn hlavního kouče PSG. "Něco podobného se holt někdy stane, ale nám se to stalo v tu nejméně vhodnou chvíli," řekl Vlach. 

Čiliak si byl hned vědom, že se dotkl puku jako poslední hráč Brna. Proto ho verdikt rozhodčích nepřekvapil. "Prostě jsem jen zasáhl a oni si to pak už do brány dali sami. Ale jsem rád, že jsem přispěl k výhře i gólem," řekl s úsměvem Čiliak.

Podobný kousek se mu prý už jednou podařil. "To samé se mi stalo na Slovensku, kdy jsem zasáhl ramenem a byla to taková rána, že puk se ode mne odrazil až do soupeřovy brány," uvedl Čiliak. 

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání PSG Zlín - Kometa Brno: Čiliak - 1:5 (40. min.)
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články