Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Straka zařídil výhru hokejistů Plzně v Kladně

Kladno - Hokejisté předposledního Kladna prohráli před zraky hvězdy Omsku Jaromíra Jágra v předehrávce 35. kola Tipsport extraligy s Plzní 2:3. Vagnerplast sice smazal dvoubrankovou ztrátu, ale v 55. minutě rozhodl zápas kapitán Indiánů Martin Straka. Plzeň se tak posunula na jedenácté místo o skóre před Spartu. Přestože se oba celky snažily o aktivní hru, velké šance v úvodní desetiminutovce chyběly. Kladno se pak ubránilo náporu Plzně při Bílkově vyloučení a přesilovku hostů přerušil Dudův trest. Při hře čtyř proti čtyřem po Tomanově akci vypálil z pravého kruhu Růžička a gólmana Horčičku zachránila tyč.

V 19. minutě se už radovali hosté z vedení, když po Dvořákově přihrávce dorazil puk u pravé tyče volný Plášek. Sudí si ještě situaci prověřili u videa. Úvod druhého dějství patřil Indiánům, Strakovu teč Benákovy střely ještě Falter pokryl, ale nakonec Plzeň svou převahu zužitkovala. Po chybě v kladenské rozehrávce vysunul Modrý Stránského, který zvýšil na 2:0. Domácí mohli být rádi, že pak skončila mimo Kovářova teč a v 34. minutě se dočkali snížení. Při St. Pierreově trestu uvolnil Toman Kallu, který zblízka překonal Horčičku.

V úvodu závěrečného dějství neproměnili další plzeňské šance Straka, Stránský ani Duda. Kladno tak mohlo ve 48. minutě při Dreslerově pobytu na trestné lavici slavit vyrovnání, když po Kallově křížné přihrávce překonal Horčičku tvrdou ranou z pravé strany Treille. Západočeši ale nechtěli přijít o další důležité body v boji o desítku pro play-off a tlačili se do útoku. Falter dlouho odolával, ale v 55. minutě už nestačil na střelu z mezikruží kapitána Straky, který rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Kladno - Plzeň

Straka: Kdybychom to nezvládli, mohli jsme to odpískat

Zisk hodně důležitých bodů si pochvaloval plzeňský kapitán Straka. "Je to těžké, jsme pod psychickým tlakem, protože pořád ztrácíme devět nebo dvanáct bodů. Honíme to a víme, že nás každá chyba může stát celou sezonu," uvedl Straka. "Dneska jsme vedli 2:0, pak to bylo 2:2, ale my jsme měli spoustu šancí a mohlo to vypadat úplně jinak, kdybychom je proměnili. Moc gólů v posledních zápasech nedáváme, ale důležité je vítězství. To je pro nás zlato."

Bylo mu jasné, že po výsledcích v předešlých zápasech si jeho tým nemohl dovolit na ledě předpoledního Kladna zaváhat. "Kdybychom to dneska nezvládli, tak jsme to mohli odpískat. Zase žijeme, je to teď na devět bodů. Uvidíme, jak dopadnou všechna utkání ve čtvrtek. My máme v neděli doma Mladou Boleslav a musíme bodovat," doplnil Straka.

HC Vagnerplast Kladno - HC Plzeň 1929 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 34. Kalla (Toman, S. Treille), 49. S. Treille (Kalla, Toman) - 19. Plášek (Dvořák, Obdržálek), 28. Stránský (Modrý), 55. Straka (Modrý, Vlasák). Rozhodčí: Hribik, Husička - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 1 740.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články