Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Straka už Plzeň trénovat nebude, klub povede Čihák s Hanzlíkem

Hokejisté Plzně budou mít nového trenéra. Martin Straka se rozhodl na lavičce Západočechů skončit. Od příští sezony tým převezmou dosavadní asistenti Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík. Straka, který je majitelem klubu, si ponechá funkci generálního manažera.

Martin Straka a Ladislav Čihák
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Pětačtyřicetiletý bývalý vynikající útočník se na střídačku posunul v říjnu 2016, kdy od mužstva odvolal svého staršího bratra Martina. Původně měl být trenérem jen dočasně, nakonec ale u týmu zůstal.

V letošním roce Plzeň dovedl k vítězství v základní části extraligy, v play-off Západočeši prohráli v semifinále s Brnem. "Trénovat nikdy nebyla moje ambice. Vlastně jsem do toho spadl během minulého ročníku, aniž bych chtěl. Ale všichni trenéři, které jsme oslovili, odmítli. Proto jsem do toho šel. Musím říct, že mě to chytilo a bavilo, ale cítím, že si potřebuju odpočinout," uvedl Straka.

Společně s Čihákem a Hanzlíkem u mužstva budou působit stejně jako dosud i trenér brankářů Rudolf Pejchar a Jaroslav Špaček. Kondičním trenérem bude Jan Snopek.

Straka věří, že Čihák s Hanzlíkem novou roli bez problémů zvládnou. "Musím kluky pochválit, klobouk dolů, jak pracují. Jsou zapálení, dávají tomu maximum. Máme na hokej stejný názor, takže věřím, že je to správná volba. Kluci ukázali, že to zvládnou. Já se kolem toho budu pořád pohybovat, ale na střídačce už nebudu," řekl olympijský vítěz z Nagana.

Šestatřicetiletý Čihák působí u extraligového mužstva Plzně od listopadu 2014. O osm let starší Hanzlík se stal členem realizačního týmu předloni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články