Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Straka ukončil čekání na gól v pravý čas, Plzeň si vynutila sedmé utkání

Litvínov - Kapitán a lídr hokejistů Plzně Martin Straka přetrhl svou šňůru bez úspěšného gólového zásahu v pravý čas. Od začátku ledna čekal marně na vstřelenou branku, ale dnes, kdy jeho celek odvracel v Litvínově mečbol, skóroval hned dvakrát a výrazně přispěl k výhře 5:2. Plzeňští nyní věří, že zlomené kouzlo neprůstřelnosti gólmana Pavla Francouze jim pomůže i do sedmého duelu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

První dnešní gól Martina Straky přišel ve velmi důležitý moment - jen 81 vteřin poté, co se domácí dostali podruhé do vedení. "To byla děsná úleva, protože jsem hrozně dlouho nedal gól. Člověk už si pak myslí, že to snad zapomněl a už nikdy žádný nedá. Jsem za to šťastný, že to tam spadlo, ale hlavně, že jsme zvítězili," řekl Straka novinářům.

Prosadil se přitom hodně šťastně, jako kdyby hokejoví bohové chtěli v tu chvíli kompenzovat plzeňskou smůlu při gólu Litvínova na 2:1 po nechtěném odrazu puku od rozhodčího. Pocity zmaru ho prý v tu chvíli nepřepadly.

Martin Straka:

"Napadlo mě jen, že to prostě musíme otočit a zabojovat, i když nám takové situace samozřejmě nepomáhají. A povedlo se to. Ještě nás to o to víc stmelilo. Nechtěli jsme vypadnout, nikdo nechce končit. Chtěli jsme ten rozhodující zápas doma, tam se uvidí. Doufám, že na konec sezony je ještě brzy."

Jeho spoluhráč Jan Kovář přiznal, že zápas byl těžký především proto, že bylo potřeba zachovat klid a chladnou hlavu. "Nesměli jsme nijak zmatkovat. Myslím, že se nám to i docela povedlo a nebyla tam vidět žádná známka, že bychom se báli vyřazení," uvedl autor plzeňského gólu na 1:1.

Plánem bylo otupit tlak Litvínova a hrát více zezadu, i proto měl prý Litvínov zpočátku navrch. "Hráli jsme hokej, který jsme chtěli předvádět. Zlomové bylo, že jsme dvakrát dorovnali poté, co jsme inkasovali gól a pak sami odskočili. Nebyl důvod k panice, v play off je možné všechno. Stačí kouknout na televizi, co třeba obracely Vítkovice (proti Zlínu)," připomněl Kovář.

Sám před nervozitou utíkal, jak se dalo. Nájezd Martina Straky ze střídačky vůbec neviděl. "Na to se moc dívat nemůžu. Měl jsem hlavu dole, chvíli bylo ticho, tak jsem vůbec nevěděl, co se děje, ale naštěstí se pak začali radovat naši fanoušci," popsal Kovář. "Martin hrál dneska výborně, dal dva góly a dotáhl nás k vítězství," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. čtvrtfinále Litvínov - Plzeň

Plzni přinesla štěstí osobní účast kapitána fotbalového celku z města piva, který hned po skončení zápasu zamířil ke kabině s gratulacemi. "Ty jsi mě snad probudil," halekal na Pavla Horvátha Straka. "Nevěděli jsme o nich, že jsou tady, ale v Plzni je to tak nastavené, že si hodně pomáháme a přejeme; oni navštěvují nás a my zase je," pochvaloval si Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články