Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Straka se vrací k hokeji, nastoupil do přípravy Plzně

Brno - Přesně týden před zahájením hokejové extraligy se dnes večer v Brně nečekaně vrátil do plzeňské sestavy Martin Straka. Ten v roli kapitána, majitele i hráče, který vstřelil vítězný gól ve druhém prodloužení sedmého finále, přivedl Indiány v uplynulé sezoně k mistrovskému titulu. 

Čtyřicetiletý útočník po minulém ročníku tvrdil, že nemá zcela jasno, zda bude pokračovat v kariéře, v posledních týdnech se ale připravuje společně s týmem. A sám si dává navíc ještě další tréninkové dávky na kole a v posilovně. Stále ale neprozradil, zda bude pokračovat v extralize i v další sezoně. "Zatím ještě nejsem rozhodnutý. Dnes jsem sice hrál, ale uvidím, jak se zítra vzbudím," řekl Straka.

Start zdůvodnil tím, že je na plzeňské marodce šest zraněných hráčů. "Máme jich spoustu pomlácených a sezona začíná za týden. Kdybych náhodou do toho šel, tak bych měl mít za sebou jeden až dva přípravné zápasy. Jinak trénuji a jezdím na kole proto, abych netloustl," pokoušel se odlehčit situaci Straka.

Jeho přítomnost na ledě oživila hru Plzně, zkušený veterán za spoluhráči nezaostával ani v rychlosti a vtiskl prvnímu útoku s Vlasákem a Dudou kombinační řád. Prosadil se i střelecky. Hned ve 20. vteřině dal vedoucí gól a v průběhu zápasu několikrát prověřil brněnského brankáře Trvaje. "Před gólem jsem se puku dotkl až v okamžiku, kdy mi jej Tomáš Vlasák posunul ke střele. Před tím na vhazování jsem kotouč netrefil. Byla to asi nejrychlejší moje branka v zápase v začátku sezony," připustil Straka, kterému podle jeho slov gól pomohl se uvolnit.

V průběhu utkání se ale i rozčiloval a diskutoval zejména v závěru utkání s rozhodčími. Chodil srdnatě do osobních soubojů, ze kterých si odnesl po střetech u mantinelu i naraženiny. "Jak na tom jsem, poznám až zítra po probuzení. Teď mě bolí celé tělo. Nebylo to však úplně špatné. Necítím se tak bídně, jak jsem čekal. Uvidíme, jak to půjde dál. Spokojený být rozhodně nemůžu, prohráli jsme," řekl StrakaJasno má pouze v tom, že nastoupí v neděli v Plzni i v odvetném utkání proti Kometě.

Trenéra Brňanů Kýhose Strakův start nepřekvapil. Oba týmy se minulý týden potkaly v duelech European Trophy na severu Evropy ve Švédsku a Finsku, kde si vyměnily soupeře. "Když jsem viděl, jak si ještě dává Straka na ledě samostatný trénink s Dvořákem, tak mi bylo jasné, že bude proti nám hrát," poznamenal Kýhos, který právě Straku vnímal jako hlavní oporu Plzně. "Takovému hráči stačí pár tréninků, aby se dostal do hry. Což svým výborným výkonem potvrdil," ocenil kvality protivníka Kýhos.

Straku potěšilo, že spolupráce jeho útočné řady hned chytila rytmus z minulé sezony. "Vlasáka znám pět let, co jsem v Plzni. A Duda rychle do kombinace zapadne. Dnes nám to fungovalo, měli jsme spoustu šancí. Bohužel jsme dali jen dva góly. Uvidíme, jak to bude vypadat dál," usmál se plzeňský kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Straka zvažuje návrat k hokeji, nastoupil do přípravy


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články