Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Straka může navzdory únavové zlomenině nohy stihnout play-off

Plzeň - Za vleklé potíže kapitána hokejistů Plzně Martina Straky může únavová zlomenina nohy, která však nemá souvislost s nastřelenou holení z utkání na ledě Sparty 10. ledna. Takový je závěr prohlídky, kterou Straka absolvoval v úterý u specialisty Jiřího Váchala. Stále ale existuje naděje, že by zkušený útočník stihl extraligové play-off. Zprávy, že sedmatřicetiletému Strakovi dokonce hrozil konec kariéry, rázně odmítl sportovní ředitel klubu Milan Tichý.

"Přibližně o čtyři centimetry níže (oproti nastřelenému místu) objevili lékaři narušenou kost. Jedná se tedy o formu únavové zlomeniny," řekl Tichý. Předpokládanou dobu návratu olympijského vítěze z Nagana na led však nechtěl odhadovat. "Hojí se to, ale nikdo teď neřekne, jak dlouho se to vlastně již hojí. Jestli je to na 14 dnů, tři týdny nebo déle. Více napoví snímky, které se budou dělat v průběhu 14 dnů až tří týdnů," naznačil Tichý možnou dobu léčby.

Straka nehrál od nastřelení kotoučem na Spartě od domácího beka Michala Gulašiho. Na konci minulého týdne se mistr světa z Vídně z roku 2005 vrátil k tréninku, ale bolest se ozvala znovu. "Doktoři objevili v noze nějaký zánět, který je třeba dostat ven," řekl tehdy Straka.

Plzeň i bez něj dokázala udržet vedení v extralize a v posledním kole před olympijskou pauzou si zajistila Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Po přestávce jsou na programu ještě dvě kola - ve středu 3. března se představí Indiáni v Litvínově a o dva dny později přivítají Spartu. Do čtvrtfinále play-off vstoupí Plzeň ve čtvrtek 18. března.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články