Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Straka dvakrát asistoval a Plzeň si veze tři body z Liberce

Liberec – Mistrovská kocovina? V případě Plzně v žádném případě. Úřadující mistr zvládl i druhý zápas v novém ročníku extraligy, když na hřišti Liberce zvítězil 3:1, a bez ztráty bodu vede tabulku. Hlavní postavou utkání byl opět plzeňský kapitán Martin Straka, jenž se podílel na vítězství dvěma asistencemi. Úvodní branku vítězů vstřelil Radek Duda, který v loňské sezoně pomáhal pro Liberec zachránit nejvyšší soutěž v baráži.

Tomáš Vlasák v souboji s Martinem Čakajíkem
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Vyhráli jsme zaslouženě, soupeře jsme předčili v pohybu a proměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. Nechci sebe nijak hodnotit, ale šlo nám to. Mám super spoluhráče, takže je to pro mě lehčí. Cítil jsem se dobře. Teď máme pět dní volno, takže si myslím, že v pátek opět nastoupím," řekl Straka, který ještě definitivně nerozhodl, zda bude v kariéře pokračovat.

Do utkání vstoupili lépe domácí a Mensator v plzeňské brance musel být ve střehu. Se střelou Bartka i s únikem Pospíšila si však poradil. Poté se Bílým Tygrům naskytly hned dvě početní výhody za sebou, žádnou vážnější šanci si ale nevypracovali. Schwarz v liberecké brance byl v první třetině prakticky bez práce.

Do vedení šla ve 27. minutě zásluhou Dudy Plzeň. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí. "Do Liberce jezdím rád, něco jsem tu zažil. Diváci mě přivítali perfektně, jsem hlavně rád, že je Liberec extraligový. Nějaké hecování před zápasem proběhlo, mám tu stále kamarády," uvedl Duda.

A pro Liberec mohlo být ještě hůř, Schwarz ale nejdříve vychytal Jána Sýkoru a poté dalším parádním zákrokem sebral Strakovi jasný gól. Vyrovnání se domácí dočkali v přesilové hře, kdy se nadvakrát prosadil důrazný Pospíšil. "Mám za úkol stát při přesilovce před brankou, takže jsem rád, že mi to tam padlo. Měl jsem ale spoustu dalších šancí, musím z nich dávat víc gólů," prohlásil útočník Tomáš Pospíšil. Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho, Pletkovu nabídku zužitkoval úplně volný Kratěna.

Třetí dějství začali aktivněji hosté a po zásluze se dočkali další branky. Straka našel najíždějícího Vlasáka, který střelou pod horní tyč nedal Schwarzovi šanci. Liberec se musel tlačit za vyrovnáním, snížení měli na hokejce Vampola s Nedvědem, ale Mensator perfektně zasáhl.

Pět minut před koncem hrál Liberec přesilovku, trenér Hynek navíc odvolal brankáře. Ani v šesti se však Bílí Tygři nedokázali usadit v útočném pásmu. Závěr zápasu už si Plzeň pohlídala. "Plzeň odehrála perfektní zápas, byli lepší, my jsme se pořádně k ničemu nedostali. První gól byl trošku smolný, myslím, že se dal chytit," zhodnotil zápas brankář Marek Schwarz.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Pospíšil (Čakajík) - 27. Duda (Martin Straka, Jiří Hanzlík), 39. Kratěna (Pletka, Lev), 45. Vlasák (Martin Straka). Rozhodčí: Kalivoda, Wagner - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc Duda (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4875.

Liberec: Schwarz - Hunkes, Derner, Kolmann, Výtisk, Voráček, Čakajík, Čutta - Pospíšil, Nedvěd, Vampola - Jass, Zacha, Víšek - Bartek, Filippi, Bulíř - J. Vlach, Urban, Špaček. Trenéři: Hynek a Černý.

Plzeň: Mensator - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, Frolo - Duda, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - Novotný, T. Sýkora, Petruška - Dvořák, Vlček, Schleiss. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Pavel Hynek (Liberec): "Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě, v zápase byla lepším týmem. Inkasovali jsme laciný první gól, ale dokázali jsme odpovědět v přesilovce. Zlom zápasu vidím na konci druhé třetiny, kdy jsme zbytečně dostali gól do šatny. Hosté nás už pak k ničemu nepustili, naopak hrozili z protiútoků. My jsme si nevypracovali žádnou velkou šanci."

Milan Razým (Plzeň): "Po bezbrankové první třetině jsme šli šťastným gólem do vedení, měli jsme i další příležitosti, ale nevyužili je. Domácí se poté dostali do hry díky přesilovce. Klíčovým momentem zápasu byl konec druhé třetiny, kdy jsme dali druhý gól. Třetí třetinu jsme si už pohlídali, co prošlo obranou, pochytal spolehlivý Lukáš Mensator."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články