Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Straka definitivně odmítl startovat na olympiádě

Praha - Hokejový útočník Martin Straka oznámil kouči národního týmu Vladimíru Růžičkovi, že nebude startovat na olympijských hrách ve Vancouveru. Sedmatřicetiletý šampion z Nagana byl v širší šedesátičlenné nominaci na vrcholný turnaj přesto, že již v loňském roce oficiálně ukončil reprezentační kariéru. Nyní potvrdil, že se na jeho rozhodnutí nic nemění. "Můj čas prostě nadešel. Myslím, že už bych neměl týmu co dát," řekl deníku Sport kapitán a manažer extraligové Plzně. Růžičkovi své definitivní rozhodnutí
sdělil v úterý.

Růžička se prý snažil Straku přemluvit, ačkoliv odhadoval šanci na jeho start ve Vancouveru tak na dvacet procent. "To jméno jsem měl spíš v závorce, ale dělal jsem pro to maximum. Stráča hraje pořád výborně."   

Straka naposledy hrál za národní tým loni v listopadu, kdy se na jediný zápas proti Slovensku vrátil do reprezentačního dresu v rámci oslav 100 let českého hokeje. Letos souhlasil se zařazením do předběžného Růžičkova výběru pro Vancouver, ale dál se už přemluvit nenechal. V týmu by měli podle něj být hlavně hráči z NHL. 

"Už několikrát jsem říkal, že teď by se toho měli chopit mladší kluci. Nechci shazovat extraligu, ale pořád si myslím, že je někde jinde než NHL a do Vancouveru by měli letět kluci ze zámoří. Od nás má šanci jen Červenka (suverénní lídr kanadského bodování extraligy)," uvedl Straka. "Navíc musím myslet i na Plzeň. Cítím k ní velkou zodpovědnost a není sranda na tak dlouhou dobu odjet pryč."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články