Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Stihne Crosby kemp? Na odhady je brzy

Pittsburgh (USA) - Odhadovat, zda bude hokejista Sidney Crosby v polovině září připraven na start tréninkového kempu Pittsburghu před novou sezonou NHL, je podle jeho agenta Pata Brissona zatím velmi předčasné. Crosby se stále zotavuje z otřesu mozku, který utrpěl na začátku roku. Nedávno zrušil své tréninky na ledě haly v Halifaxu, což vedlo k další vlně spekulací ohledně jeho zdravotního stavu.

Sidney Crosby
zdroj: Getty Images Sport autor: Jeff Gross

Brisson odmítl, že by čtyřiadvacetiletá ofenzivní hvězda zrušila svoji rezervaci ledové plochy kvůli tomu, že se jí vrátily symptomy otřesu mozku. "Nikdo to Sidneymu nezakázal. Jen prostě upravil svůj program podle potřeb svého zotavování," uvedl agent. "Pokud vím, tréninkový kemp ještě nezačal. Začne až za tři týdny a je předčasné jakkoliv spekulovat. Sidney dá o svém stavu včas vědět," dodal Brisson.

Kvůli přetrvávajícím potížím nehrál kapitán Penguins zápas NHL od 5. ledna. Přestože mohl až dosud během letní pauzy plnit obvyklý tréninkový program a na ledě se připravoval od poloviny července, stále čeká na povolení lékařů, aby mohl jít při bruslení do kontaktu a trénovat tak se zbytkem týmu. Generální manažer klubu Ray Shero před necelým týdnem připustil, že Crosby následky otřesu mozku stále pociťuje, ale nejedná se o nic, co by mu bránilo v individuální přípravě.

Shero současně nastínil, že tým a hráč nebudou o povolení lékařů usilovat dříve než týden před začátku tréninkového kempu, který Penguins zahájí 16. září. Ujistil také, že klub nehodlá Crosbyho k urychlení návratu do hry tlačit, ačkoliv zůstává stále nejisté, že slavný forvard stihne úvodní duel nové sezony. Ten čeká Pittsburgh 6. října na ledě letošního finalisty Stanley Cupu Vancouveru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články